Haberler

Fransız Büyükelçisi: "Bir Sütlaç İçin Canımı Verebilirim"

"ermeni Meselesi"ne Çözüm Getirilmesi Gerektiğini Vurgulayan Poudade, Ankara’nın Nabzını Tutmak İçin Tunalı Hilmi’de Dolaştığını, Çok Sevdiği "bir Sütlaç İçin Canını Verebileceği"ni Söyledi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, “Ermeni sorunu” nedeniyle ikili ilişkilerde yaşanan son siyasi dalgalanmalar ile ilgili olarak “Konjonktüreldir ve üzerinde fazla durulmaması gerekir” dedi. “Ermeni meselesi”ne çözüm getirilmesi gerektiğini vurgulayan Poudade, çok sevdiği “Bir sütlaç için canını verebilirim” ifadesini kullandı

Paul Poudade, True Dergisi ile yaptığı söyleşide ikili Türkiye'nin Fransa'nın dostluğuna güvenmesi gerektiğini belirtirken ikili ilişkilerde yaşanan son siyasi dalgalanmalar için de “Konjonktüreldir ve üzerinde fazla durulmaması gerekir” dedi.

Türkiye ile Fransa arasında tüm alanlarda ve tüm tarihi dönemlerde çok güçlü ilişkiler olduğunu anımsatan Poudade,

“Siyasi alana gelecek olursak, kuşkusuz burada farklılıklar ve ayrılıklar söz konusu, fakat her iki tarafta da kendini açıklama ve siyasi diyaloğu besleme arzusu bulunduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

ABHaber’e göre, Türkiye’nin İran krizine ilişkin tutumundan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Büyükelçi, ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliği konusunda referandum yapacağını yinelerken, Türkiye’nin AB üyeliğine desteğini de vurguladı. Poudade şöyle konuştu:

“Ben olumlu ve gerçekçi düşünen taraftayım: Türkiye’nin Avrupa’ya girişi Avrupa Birliği’nin menfaatine olacaktır. Şahsen, Türkiye’nin Avrupa’yı uluslararası arenada daha güçlü, daha parlak kılabileceğine ve yenilikçilik ve bireysel dinamizm gibi değerlerinin, yarının Avrupa’sına faydalı olacağına inanıyorum.”

ERMENİ SORUNU

Ermeni sorununun Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkiyi gerilime sürükleyen başlıca neden olarak göründüğü belirtilmesi üzerine Poudade, “Ermeni meselesi”ne çözüm getirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Sonunda, tarafların belleklerinin anlaşması ve Türkiye ile Ermenistan arasında bir barışın tesis edilmesi için gerçek bir çalışma başlatılması gerekiyor. Bir kaç yıldır, bu hedefe ulaşılabileceğini ümit etmemizi sağlayan olumlu ilk işaretleri alıyoruz” ifadesini kullandı.

KENTİN NAZBINI TUTMAK İÇİN TUNALI’DA GEZİYORUM

İki yıllık bir süre içinde Türkiye’yi boydan boya gezdiğini ve olağanüstü buluşmalar yaşadığını anlatan Büyükelçi, ”Kalbimin bir köşesinde, halen, Karabük bölgesinde yaşayan emekli öğretmen var. Fransızca öğrenmeye geç yaşında karar vermiş ve bana yazmıştı. Kendisini evinde ziyaret ettim. Hâlâ görüşüyoruz” dedi.

Boş zamanını nasıl değerlendirdiğini de anlatan Büyükelçi, “Hafta sonlarında şehirde dolaşmayı seviyorum. Bazen, şehrin nabzını tutmak için Tunalı Hilmi caddesine indiğim zamanlar oluyor” ifadesini kullandı. Büyükelçilik binasını şehre ve Kavaklıdere semtine daha fazla açmayı arzu ettiğini belirten Büyükelçi, “Hala Bodrum’a gitmediğime inanabiliyor musunuz?” dedikten sonra Türk mutfağını çok sevdiğini de söyledi. “Türk mutfağının gerçek bir tutkunuyum ve öyle de kalacağım” diyen Poudade, şunları söyledi:

“Türk mutfağını çok seviyorum. Bir sütlaç için canımı verebilirim. İstanbul ve Ankara arasında, Bolu dağında, İsmail’in yerinde harika sütlaçlar yapıyorlar. İstanbul’a gidiş ve İstanbul’dan dönüşlerimde orada mutlaka mola veriyorum. Türk mutfağı, Akdeniz, Ortadoğu ve yörük gelenekleri gibi birçok büyük geleneğin buluşma noktasında olmasından dolayı olağanüstü bir mutfak. Dolayısıyla, inanılmaz bir çeşitliliğe sahip ve Kayseri mantısı olsun güneydoğu bölgesinin kebapları olsun, bölgesel spesiyaliteleri, gezilerim vesilesiyle her defasında yeniden keşfetmek büyük bir mutluluk.”

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title