Haberler

    Fırın Sütlaç Tarifi

    Fırın sütlaç tarifi türk mutfağına ait en sevilen tatlılardan biri. Çoğunlukla dışarıda tüketmeye alışık olduğumuz fırın sütlaç nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte fırın sütlaç tarifi:

    Fırın sütlaç tarifi en sevilen tatlılardan biri. Hep dışarıda yemeye alışık olduğunuz fırın sütlaçı bu defa evde yapmaya ne dersiniz? Fırın sütlaç tarifini evde yaptıktan sonra bir daha dışarıda tüketmek istemeyeceksiniz. Peki fırın sütlaç nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak fırın sütlaç tarifi:

    Fırın sütlaç tarifi için malzemeler

    1 lt süt

    1 bardak toz şeker

    Yarım bardak pirinç

    1 yemek kaşığı nişasta

    1 paket vanilya

    400 ml.

    Fırın sütlaç nasıl yapılır?

    1. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın.

    2. Üzerine 2 bardak su ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.

    3. Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısın.

    4. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    5. Bir kapta toz şeker, vanilya, süt ve nişastayı karıştırın.

    6. Bu karışımı pirinçler kaynadıktan sonra içine atın.

    7. 10 dakika daha pişirin ve fırın sütlacı ocaktan alın.

    8. Sütlacı güveçlere bölüştürün.

    Dilerseniz sütlacı bu şekilde soğuduktan sonra da tüketebilirsiniz. Ancak Fırında Sütlaç tarifi için son bir adım daha var:

    9. Hazırladığınız sütlaçları bir fırın tepsisine alın.

    10. Kaselerin yarısına gelinceye kadar fırın tepsisinin içini su ile doldurun.

    11. 200° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

    Fırın sütlaç nasıl yapılır diyenler için işte cevap bu kadar basit.

    Afiyet olsun!

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title