Haberler

ESBİM, umut olmaya devam ediyor

Güncelleme:

ESBİM, umut olmaya devam ediyor

İSTANBUL - Esenyurt'ta işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla kurulan ve bugüne kadar binlerce vatandaşın iş sahibi olmasını sağlayan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), işveren ve iş arayanları buluşturarak 400 vatandaşa daha istihdam sağladı.

Türkiye'nin kanayan yarası işsizliğe çözüm bulmak amacıyla iş arayan ve işverenlerle görüşmeler yapan ESBİM, Esenyurt'ta faaliyet gösteren sektörün öncü tekstil firmalarından birinin talebi üzerine işe alım mülakatı gerçekleştirdi. Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapılan mülakatlara katılan adaylar içerisinden belirlenen şartları taşıyan 400 kişi işe yerleştirildi.

"Esenyurtlu vatandaşlarımıza iş bulma gayreti içerisindeyiz."

Günde en az on iki mülakat gerçekleştirdiklerini ifade eden Yerel Hizmetler Müdürü Orhan Ayyıldız, "Bizler ESBİM olarak günde en az on iki tane mülakat gerçekleştiriyoruz. Amacımız, işverenle iş arayanı buluşturmak. İş arayanları, öncü firmalarla bir araya getiriyoruz, şartları kendileri konuşuyor. Son üç yılda kırk binin üzerinde bir istihdam sağladık. Ülkenin kanayan yarasına, işsizliğe çözüm üretmek adına yerelde, Başkanımızın da destekleriyle Esenyurtlu vatandaşlarımıza iş bulma gayreti içerisindeyiz. Kırk kişilik bir ekiple, veri tabanımıza bağlı yaklaşık 2 bin 500 oranında firma var. Bu sayede vatandaşımızı sanayi ile buluşturuyoruz" dedi.

"Bu şartlarda iş bulduğum için mutluyum"

Aylardır iş aradığını söyleyen Emrah Bilmez, "Aylardır iş arıyorum. Böyle bir platformun insanlara faydasının olması çok güzel. Çoğu insan nerede iş bulacağını bilmediğinden dolayı ESBİM'in olması iyi oluyor. Bu şartlarda iş bulduğum için mutluyum" derken, ESBİM ile iş bulan Müslüm Açıkgöz ise Esenyurt Belediyesi'ne teşekkür ederek şöyle konuştu: "Esenyurt Belediyesi'ne, yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlara iş imkanının verilmesi çok güzel. Burayı bilmeyen, bulamayan insanlar var. Onlara da umut olur. İnternet aracılığıyla ESBİM'i buldum. Tavsiye edenler de oldu. İş sahibi olduğum için mutluyum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Esenyurt Belediyesi Esenyurt Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title