Haberler

Erkan Baş kimdir? İşçi Partisi Başkanı Erkan Baş kaç yaşında ve nereli? Erkan Erkan'ın Baş hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Başkan, TBMM Koronavirüs özel oturumunda yaptığı konuşma ile gündem oldu. Erkan Baş kimdir? Erkan Baş kaç yaşında ve nereli?

Erkan Baş kimdir? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu oturumda Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Erkan Baş bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşma ile sosyal medyada ve ulusal basında gündem olan Erkan Baş hakkında merak edilenleri sizler için yanıtladık.

ERKAN BAŞ KİMDİR?

Erkan Baş (d. 14 Temmuz 1979, Berlin), Türk siyasetçi ve akademisyen. 2009 yılı başında Türkiye Komünist Partisi genel başkanlığı yaptı, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili seçildi, daha sonra Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

Erkan Baş doğum tarihi : 14 Temmuz 1979

Erkan Baş kaç yaşında : 40 yaşında

Erkan Baş doğum yeri : Berlin – Almanya

Erkan Baş mesleği : Tarihçi, akademisyen

ERKAN BAŞ HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde doğmuştur. Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aile olan anne babası Almanya'ya çalışmaya giden işçilerdendi. Alibeyköy'de büyüdü. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul'da okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünü bitirdi. Aynı alanda yüksek lisans çalışması yaptı. Üniversite sonrasında "Bilim Tarihi Araştırmaları" dergisi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Aynı yıllarda bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Üniversitede yemekhanenin özelleştirilmesine karşı yapılan eylemin ardından uzaklaştırma cezası aldı ve akademisyenlik hayatı da böylece yarıda kaldı. Genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi oldu. Bu partide ve devamında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde (TKP) çeşitli sorumluluklar üstlendi. Baş şu anda Türkiye İşçi Partisi Kurucular Kurulu Üyesi görevinde bulunuyor. 27. Dönem TBMM Milletvekilidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Erkan Baş Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title