Haberler

Engellerine Rağmen Okumayı Bırakmıyor

6 Yaşındayken Evde Okumayı Öğrenen Zeki, Sadece Kullanabildiği Sağ Ayağının Baş Parmağıyla Kitap, Gazete Okuyor, Bilgisayar Kullanabiliyor.

TEKİRDAĞ'da doğum sonrasında ateşlenerek konuşma yetisini kaybeden, ellerini kullanamayan ve yürüyemeyen 32 yaşındaki Zeki Aydın, tüm engellere rağmen hayata tutunuşu ile herkese örnek oluyor. 6 yaşındayken evde okumayı öğrenen Zeki, sadece kullanabildiği sağ ayağının baş parmağıyla kitap, gazete okuyor, bilgisayar kullanabiliyor.

Tekirdağ'da emekli bankacı Adnan ve Süreyya çiftinin 2 çocuğundan bir olan 32 yaşındaki Zeki Aydın, doğum sonrasında geçirdiği ateşlenme rahatsızlığı sonucunda konuşma yetisinin yanında yürüme yeteneğini de kaybederek tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Ayak kaslarına az da olsa hükmeden Zeki Aydın, sadece sağ ayağının baş parmağı ile hayata tutunuyor. Hürriyet Mahallesi'nde ki evlerinde 6 yaşındayken ailesinin desteği ile okula gitmeden okuma yazma öğrenen Aydın, evde ayak parmağını kullanarak kitap okuyor, televizyon seyrediyor, bilgisayar kullanıyor, ansiklopedilerde araştırmalar yapıyor. Ellerini kullanamayan spastik engelli Zeki Aydın, ayak parmakları ile kumandada kanal değiştiriyor, kitap ve ansiklopedi sayfalarını karıştırıyor, bilgisayarın faresini ayağı ile hareket ettirerek internetten gazete okuyabiliyor.

ZEKİ VE AİLESİ HAYATA KÜSMEDİ

Aydın ailesinin 2 çocuğundan biri olan 32 yaşındaki Zeki Aydın'ın annesi Süreyya Aydın, oğlunun yaşam engellerine rağmen hayata bağlı olmasının kendilerine mutluluk verdiği söyledi. Özürlü ve sakat olan pek çok engellinin hayata küstüğünü, ancak oğlunun tüm olumsuzluklara rağmen hayattan zevk alarak yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Süreyya Aydın, "Bu tip özürlüler hayata küserler. Ancak, oğlum hiçbir zaman hayata küsmedi. Azmi sayesinde hayata sıkı sıkıya bağlı. Zeki okula hiç gitmedi ama okuma yazma biliyor. Bizim desteğimizle evde okuma yazma öğrendi. Ansiklopedilerden araştırma yapıyor. Kitap ve gazete okuyabiliyor. Konuşma güçlüğü çektiği için konuşmalarını sadece biz anlıyoruz. Özellikle televizyondan ya da bizden duyduğu sağlıkla ilgili terimleri, ayaklarının yardımıyla baktığı sağlık ansiklopedisinden bulup bize söylüyor. Zeki'nin okuma ve öğrenme azmini görenler şaşırıyor. Okumakta güçlük çekmesine rağmen sürekli okumaya çalışıyor" diye konuştu.

BABA GURURLU

Emekli Bankacı olan 59 yaşındaki Adnan Aydın ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu söyledi. Oğlunun her zaman gurur duyulacak bir genç olduğunu ifade eden baba Aydın, "Oğlum, Türkiye'nin siyasetiyle yakından ilgileniyor. Türkiye'nin sorunlarına kafa yoruyor. İyi bir Galatasaray taraftarı. Zeki, sağlıklı olan fakat üretmeyen birçok gence örnek oluyor" dedi.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title