Haberler

Engeliler Saros'ta Tüplü Sualtı Dalışı Yaptı

Engeliler Saros'ta tüplü sualtı dalışı yaptı

Engellilerin tüplü dalış heyecanı

İSTANBUL - Bağcılar Belediyesi tarafından Saros Körfezi İbrice Limanı'nda düzenlenen etkinlikte engelli bireyler, eğitmenlerle birlikte tüplü su dalışı yaparak, denizin altını keşfetmenin mutluluğunu yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bağcılar Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliğiyle Saros Körfezi İbrice Limanında gerçekleştirilen etkinlikle engelliler ve engelsizler birlikte tüplü su altı dalışı yaptı. Türkiye'nin her yerinde engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmesi amacıyla hayata geçirilen 'Aşmak için Hareket' isimli sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında 7 engelli birey dalgıç kıyafetlerini giyerek Saros'a daldı. Engelli bireylere Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile birlikte ünlü oyuncu Wilma Elles eşlik etti. Eğitmenler eşliğinde yaklaşık bir saatlik dalış yapan engelli bireyler, tüplü dalış yaparak sualtını seyretmenin mutluluğunu yaşadı.

"Hedefimiz Bağcılarda bireysel mutluluğa ulaşmak"

Saros körfezinde engellilerle birlikte dalış yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılarda birlikte daha güzel diye çıktığımız yolda engelli kardeşlerimizle birlikte birçok güzel projeye imza attık. Bunlardan bir tanesi de su altına tüplü dalıştı. Daha önce boğazda ve havuzda uyguladığımız projeyi bugünde Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Saros Körfezinde gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Bağcılarda bireysel mutluluğa ulaşmak. Ailelerin mutluluğuyla bireysel mutluluğu sağlamak, bireylerin mutluluğuyla da Bağcıların ve ülkemizin mutluluğuna katkı sağlamak istiyoruz. Gerek belediyemiz, gerek hükümetimiz engelli kardeşlerimizi ve ailelerini her konuda iyi bir noktaya taşıdığına inanıyoruz. Rabbim yeryüzünde bütün canlıları insanın emrine vermiş. Buna din, ırk, engelli, engelsiz hizmet etmeninde bizim için en kutsal görev olduğuna inanıyorum" dedi.

"İnsanların dünya işlerine daldığı dönemde engellilerin dalıyor olması dikkat çekici"

Saros Körfezinde engellilerle birlikte dalış yapan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Körfezde engelli ve engelsizler birlikte dalarak aynı heyecanı farklı kişiler ve farklı özellikteki insanlar olarak birlikte yaşıyoruz. Bu proje son derece önemli bir çalışmadır. Engellilerin dalamayacağı sanılan bir dönemde hatta engelsizlerin bile pek fazla dalmadığı bir dönemde, başka dünya işlerine dalıp gittiği dönemde engellilerin dalıyor olması dikkat çekiyor. Ben hayatı, dünyayı hatta denizin altını farklı özellikteki insanlar olarak paylaşmanın önemi önünde engelin olmadığını söylüyoruz" şeklinde konuştu.

"Projede engelliler bize bir şeyler öğretecek"

Engelliler için düzenlenen projeye destek veren ünlü oyuncu Wilma Elles, "Biz bu körfezde engelli ve engelsiz bireyler olarak dalış yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen 'Aşmak için hareket, aşmak için dalış' projesi kapsamında engelli bireyler bize bir şeyler öğretiyor. Herkesin bir arkadaşı var benim arkadaşım Muhammet Ali o bana dalış öğretecek. Aslında ülkede herkesin farklı engelli var. Engelli kardeşlerimiz evde kalmayın dışarıya çıkın" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Lokman Ayva Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title