Haberler

Emekliye İhtiyaç Kredisi

ilandır
Güncelleme:

Emekliler anlaşmalı oldukları banka aracılığı ile düzenli olarak emekli maaşı almaktadır.

Bazı emekliler emekli maaşımı aylık periyotlarda alırken bazı emekliler maaş alımları için üçer aylık periyotları tercih etmektedir. Hangi periyotta bir emekli maaşı alınıyor olursa olsun emekliler için ihtiyaç kredisi düzenlemeleri yapılmaktadır.

Emekliye ihtiyaç kredisi hem özel hem de kamu bankaları tarafından verilmektedir. Bankalar ile promosyon anlaşması yapan emekliler düzenli maaş aldıkları için ihtiyaç kredisi almaları da hayli kolaydır.

Emeklilik Kredisi Nedir?

Emeklilik kredisi emekli maaşı karşılığında verilen tüketici kredileridir. Emeklilerin her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla onlara bir finansman desteği sağlanmakta ve bu destek karşılığında kredinin geri ödemeleri emekli maaşı üzerinden yapılmaktadır. Herhangi bir bankayla anlaşması bulunan emekliler emekli kredisi avantajıyla kefilsiz ve şartsız şekilde kredi kullanabilmektedir.

Emekliye Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Emeklilik kredisi alabilmek için ya emekli maaşını almış olduğunuz bankayı tercih edebilirsiniz. Ya da emekli maaşı almış olduğunuz bankanın dışında farklı bankaların ihtiyaç kredi oranları uygun geliyor ise bu bankalar üzerinden emekliye kredi başvurusu yapabilirsiniz. Diğer kredi başvurularında olduğu gibi emeklilik kredisi başvurusunda da standart bazı başvuru belgeleri gerekmektedir. Emeklilik kredisi alabilmeniz için gerekli belgeler şöyle sıralanmaktadır;

• Emekli aylık dökümü,

• Güncel ikamet belgesi,

• Varsa ek gelir belgesi,

Bu belgelerle birlikte eğer konut kredisi talebinde bulunacaksa satın alınacak alan konutun tapu fotokopisi gerekmektedir. Yine bireysel kredi kapsamında emekliler taşıt kredisi başvurusunda bulunacak ise araca ait ruhsat fotokopisi veya proforma fatura başvuru dosyasında bulunmalıdır

Emeklilikte Kredi Yaş Sınırı Var mı?

Tüm kredilerde olduğu gibi emeklilik kredilerinde de bankaların uygulamış olduğu bir yaş sınırı bulunmaktadır. Her bir bankanın emekli kredisi başvuru sürecinde uygulamış olduğu yaş sınırı değişiklik göstermektedir.

Emeklilik döneminde uygun faizli kredi çekebilmek için uygulanan yaş sınırında bir diğer önemli kriter ise yaş sınırının vadeli kapsıyor olmasıdır. Yani bir bankanın emekli kredisi için uygulamış olduğu yaş sınırı 70 ise ve siz 67 yaşındaysanız kullanabileceğiniz maksimum vade 3 yıl-36 ay ile sınırlı olacaktır.

Emekliye Kredi Veren Bankalar

Bugün ülkemizde aktif olarak faaliyet gösteren tüm kamu ve özel bankalar emekliye bireysel kredi kapsamında farklı kredi imkanı sağlamaktadır. Tüm bankalar kendi müşterisi olan emekliler için en uygun emeklilik ihtiyaç kredisi faiz oranları kapsamında kredi kullandırımı gerçekleştirmektedir.

Emekliye kredi imkanı sunan bankalar bireysel kredi kapsamında satışa sundukları tüm enstrümanları emekliler için de özel avantajlar ile pazarlamaktadır. Emekliler bankalardan emeklilik ihtiyaç kredisiyle birlikte araç ve konut kredisi de kullanabilmektedir.

Emekli İhtiyaç Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğer emeklilik ihtiyaç kredi faiz oranları konusunda bir araştırma yaptıysanız ve kendiniz için en uygun faiz oranını emekli maaşınızı aldığınız banka sağlıyorsa bu durumda kredi başvuru süreci sizler için hayli kolay olacaktır. Zaten bankanın aktif bir müşterisi olduğunuz için gerekli tüm belgeleriniz banka sistemlerinde mevcut bulunmaktadır. Dolayısıyla internet bankacılığı ve telefon bankacılığı gibi kolay enstrümanlar üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Eğer ihtiyaç kredi başvurusu yapmak istediğiniz banka emekli maaşınızı almış olduğunuz bankanın dışında bir banka ise bu durumda ilgili bankaların şubelerine giderek burada emekli ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Emekli İhtiyaç Kredi Onayı Kaç Gün Sürer?

İhtiyaç kredisi kapsamında sunulan kredi alternatifleri esnek yapıları sayesinde hızlı bir sürede sonuca kavuşturulmaktadır. Eğer anlaşmalı olduğunuz ve emekli maaşınızı aldığınız banka aracılığıyla bir emekli kredi başvurusunda bulunuyor iseniz aynı gün krediniz sonuçlanacaktır. En uygun emekli kredi faiz oranları ile başvuru yaptığınız ihtiyaç kredisi talebinizde eğer skorlamanızda Herhangi bir sorun yok ise kredinizin onayı aynı gün verilecektir. Emekli ihtiyaç kredisi onayı için gerekli olan maksimum süreç ise 2 iş günüdür.

İhtiyaç Kredisi Hemen Yatar mı?

Emeklilik kredisi hesaplama araçlarını kullanarak kendiniz için en uygun ihtiyaç kredisini belirledikten sonra başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamladığınızda kredi onayınız aynı gün içerisinde sonuçlanacaktır. Ve krediniz onaylandıktan sonra talep etmiş olduğunuz miktar hemen aktif olarak kullanmış olduğunuz emekli hesaplarınıza nakit olarak aktarılacaktır.

Banka Advertorial Haberler Haberler

title