Haberler

Emeklilerin zammı açıklandı mı 2022? Emekli zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanır? Emekli zammı belli oldu mu?

Güncelleme:

Emekli zammı yeni yılda (2022) ne kadar, kaç TL olacak? Milyonlarca emekli ve memur maaşına yapılacak zam oranının açıklanmasını bekliyor. Gözler açıklanacak rakamlara çevrildi. Peki, Emeklilerin zammı belli oldu mu 2022? Emekli zammı ne kadar olacak, açıklandı mı, ne zaman açıklanır? Emeklilerin zammı açıklandı mı 2022? Emekli zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanır? Emeklilerin zammı belli oldu mu?

Asgari ücretin açıklanmasının ardından vatandaşlar emekli zammı ne kadar olacak merak ediyor. Peki, Emeklilerin zammı belli oldu mu 2022? Emekli zammı ne kadar olacak, açıklandı mı? 2022 emekli zammı kaç TL olacak, ne zaman açıklanır? Emekli zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? Emeklilerin zammı belli oldu mu? Detaylar sizlerle...

ASGARİ ÜCRET 2022 AÇIKLANDI MI?

Asgari ücrette milyonların merakla beklediği an geldi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan heyet, ortak bir noktada buluştu. Kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERİN ZAMMI BELLİ OLDU MU 2022?

Yılda 2 kez zam alan emekliler için henüz yeni zam miktarı belli olmadı. Enflasyon değerlerinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin zam miktarının açıklanması bekleniyor.

EN SON EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILDI?

Haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. Buna göre memur ve emekliler yılın ikinci yarısında yüzde 8,45 zam alacak.

Emekli zammı yüzde kaç : %8,45

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon haziran ayında yüzde 1,94 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 17,53 oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 olarak belirlendi. İşçi, memur ve emeklileri yakından ilgilendiren oranlar, ücret, maaş ve aylıklara yapılacak zamda belirleyici oluyor.

EMEKLİ ZAMMI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammının ardından merak edilen emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, emekli maaşlarının en alt kademesinden başlanarak bir düzenleme içine alınacağını belirtirken, memur maaşları için de enflasyon oranının üstünde bir düzenlemeye işaret etti.

Türkiye'de merakla beklenen asgari ücret zammı önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmasının ardından gözler bu sefer de emekli ve memurlara yapılacak zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında emekli ve memur maaşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"TÜM EMEKLİ GRUPLARI DEĞERLENDİRİLECEK"

Emekli maaşlarında tüm grupların değerlendirmeye alınacağını belirten Bakan Bilgin, "Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Ekonomideki dalgalanmaları onları biraz önce bahsettiğim sosyal transferi onlar için de ele alacağız. Memurları söylemem lazım. Biz Memur Sendikalarımız görüşmeler yaptık. Sonra sözleşmeyi yaptık bir konfederasyonumuzla orada vardığımız bir mutabakat var. Birkaç husus var o da şudur: Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz" dedi.

"ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR TRANSFER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Memur maaşları için ise enflasyonun üzerinde bir zam öngördüklerini ifade eden Bilgin, "Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

EMEKLİLERİN EN SON YAPILAN ZAMLI MAAŞI NE KADAR?

En düşük SSK emekli maaşı 2 bin 624 lira olmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title