Haberler

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü M. Hamdi Muz, Köy Okuluna Kitap Bağışında Bulundu

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, merkeze bağlı Cip köyünde bulunan Sevinç-Behiç İlköğretim Okulu'na kitap bağışı yaptı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Hamdi Muz, kişisel kütüphanesinde bulunan yaklaşık 40 adet ansiklopediyi eşi Prof. Dr. Adile Muz ile birlikte Cip köyündeki Sevinç-Behiç İlköğretim Okulu öğrencilerinin yararlanması amacıyla okula bağışladı. Sevinç-Behiç İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Kayaoğlu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz'a yaptığı kitap bağışından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Rektörümüzün devletin imkanları yerine kendi kütüphanesinden okula kitap yardımında bulunması bizleri mutlu etti. Ben bunun herkese örnek teşkil etmesini istiyorum. Çocuklarımız yapılan yardımdan dolayı çok mutlu oldular. Okulumuzda Rektörümüz sayesinde kütüphane oluşturacağız. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise, kendisine ait olan kütüphanede bulunan ansiklopedileri köy okulunda okuyan öğrencilere vermekten mutlu olduğunu belirterek, eğitimin küçük yaşlarda başladığını, ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilerin bağışlanan bu ansiklopedilerden istifade edeceklerine inandığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ve eşi Prof. Dr. Adile Muz; Okul Müdürü Yaşar Kayaoğlu, öğretmen Erdal İpek ve Sevinç-Behiç İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, eşi Prof. Dr. Adile Muz ve kardeşleri daha önce de merkeze bağlı Cip köyünde Sağlık Ocağı yapılması için ailelerinden kalan arsayı devlete bağışlamışlardı.

(EK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title