Haberler

Elazığ: Elazığ İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Elazığ İl Koordinasyon Kurulu, 2006 yılı üçüncü dönem toplantısını yaptı.

Elazığ İl Koordinasyon Kurulu, 2006 yılı üçüncü dönem toplantısını yaptı.

Elazığ Vali Muammer Muşmal başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, il, ilçe ve belde belediye başkanları, il encümen üyeleri, resmi kurum müdürleri ve yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı. 2006 Yılı Yatırım Programı'nın dönem itibariyle uygulanmasının izlenmesi, koordinasyonu ve gerçekleşme durumuna ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Muşmal, 2006 yılı yatırım programına göre 51 ana projenin bedelleri toplam tutarının 820 milyon YTL olduğunu söyledi. Muşmal, "2005 yılı sonu kümülatif harcaması 310 milyon YTL ve 2006 yılı başlangıç ödeneği 90 milyon YTL mertebesindedir. Bu dönemdeki uygulama sonucu yaklaşık 29 milyon YTL nakdi harcama olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 32.14'tür. Yatırımların genel sektörel durumuna bakıldığında, ortalama nakdi gerçekleşme oranının üzerinde ulaştırma ve eğitim sektörleri bulunmaktadır. Diğer sektörlerin ortalamasının ise nakdi gerçekleşme oranının altında olduğu görülmektedir. Yatırımcı kuruluşların kendilerine tahsis edilen program uygulamalarını gerçekleştirdiği ödenekle programda yer alan 2 kuruluşun yanısıra EÜAŞ, Keban HES İşletme Müdürlüğü ile DLH işletmelerin harcamalarının olmadığı gözlenmiştir. Proje bazında ödenek ve gerçekleşme durumuna göre toplam 51 ana projeden 18 projede harcama olmadığı, bu projelerin 5'inin ilk ödenekle programda yer aldığı ve kalan 12 projenin bir kısmında ihale süresinin devam ettiği, diğer kısmında ise işlerin devam ettiği ancak henüz harcama yapılmadığı tespit edilmiştir. 2004-2005 yıllarının aynı dönemine ilişkin nakdi gerçekleşme oranına bakıldığı zaman, 2004'te yüzde 27.10 ve 2005'te yüzde 34.91 olarak gerçekleştiği görülüyor. Bu yılda 32.14 oranındaki nakdi gerçekleşme, önceki yıllarla mukayese edildiğinde bu dönemdeki gerçekleşmenin son 2 yılın ortalamasına eşit olduğu gözlemlenmiştir. Dolayısıyla 2006 yılı program sonu hedeflerine ulaşılabileceğini tahmin etmekteyiz" diye konuştu.

Vali Muşmal, konuşmasını,"Kamu yatırım ödeneklerinin son kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef doğrultusunda kuruluşlarımızın yönetici ve her kademesindeki çalışanların yatırımların etkin, verimli ve zamanında gerçekleşmesini hedefleme çalışmaları, hizmet kalitesini yükseltilmesine öncelik vereceklerdir. Sürdürülen çalışmaların tamamlanması için gereken imkanlar azami oranda kullanılacaktır" diye bitirdi.

Toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin'in yeni belediye binasının yapılacağı yer konusu ile ilgili konuşması sırasında Vali Mumammer Muşmal, binanın fidanlık bölgesine yapılmasının uygun olmayacağını, bunu hiç kimsenin kabul edeceğini zannetmediğini, belediye binasının yeni yeri konusunda öncelikle Elazığlı vatandaşların fikirlerinin ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Muşmal, "Yeni belediye binası fidanlık bölgesinde yapılsın, diyen var mı?" sorusu üzerine salonda bulunan hiç kimseden ses çıkmaması dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title