Haberler

Ege'nin İncisi İzmir'in Geçmişine Işık Tutan Destinasyonlar

ilandır
Güncelleme:

İlk yerleşimlerin MÖ 3000'li yıllara kadar uzandığı bilinen İzmir, "Smyrnia" adıyla tarih sayfalarında yer alan ve zengin geçmişiyle ünlü bir şehirdir. MÖ 1. yüzyılda Yunan kolonistlerce kurulmuş olup, altın çağını MÖ 650 ile 545 yılları arasında yaşamıştır.

Denize kıyısının bulunması ve verimli topraklara sahip olması nedeniyle tarihi boyunca birçok medeniyet tarafından tercih edilmiştir. Özellikle Antik Çağ'da birbirinden güzel yapıların inşa edildiği bakımından günümüzde keşfedilmesi gereken birçok destinasyona ev sahipliği yapmaktadır. Gelin İzmir'de tarihi açıdan öne çıkan bu 6 destinasyona birlikte bir göz atalım.

İzmir Saat Kulesi

İzmir'in simgelerinden biri olan Saat Kulesi, Konak ilçesinde yer almaktadır. Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. seneyi devriyesini onurlandırmak amacıyla inşa edilmiştir. 1901 senesine tarihlenen saat kulesi, 25 metre yüksekliği ile oldukça görkemli bir yapıdır. Raymond Charles Pere tarafından tasarlanmış olup, 4 katlı bir şekilde yapılmıştır. Osmanlı ve Neoklasik mimari tarzları bünyesinde barındırmaktadır. İzmir'de mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Efes Antik Kenti

Efes, İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alan ve geçmişi MÖ 6000 yıllarına uzanan bir antik kenttir. Bölgenin geçmişini en iyi şekilde aktaran destinasyonlardan biri olan Efes Antik Kenti, 2015 yılında Dünya Mirası olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Kültürel geziler için de ideal özelliklere sahip olan Efes'te Artemis Tapınağı, Antik Tiyatro, Kral Yolu ve Celsus Kütüphanesi gibi birbirinden değerli yapılar keşfedilebilmektedir. Sabahın erken saatlerinde, güneşin doğuşu ile birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Efes, gün boyunca dünyanın dört bir yanından gelen turistler ile dolup taşmaktadır. Aynı zamanda Efes, Bünyesindeki Meryem Kilisesi ile de Hıristiyan dünyası için ayrı bir önem arz etmektedir.

Kadifekale

İzmir şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Kadifekale¸ Pagos Tepesi üzerinde bulunmaktadır. 186 metrelik rakımda ziyaretçilerini karşılayan tarihi kale, Antik Smyrna Kenti'nin akropolisidir. Büyük İskender'in komutanı Lysimachos tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir. İzmir'in büyüleyici manzarasını panoramik bir şekilde sunan Kadifekale, bu bakımdan tarihi geziler sırasında doğal güzellikleri de aynı kare içerisinde keşfedebilme imkanı sunmaktadır. Civarında İzmir'deki tarihi gezilere mola verilebilecek pek çok kafeterya ve çay bahçesi bulunmaktadır.

Meryem Ana Evi

İzmir'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasında öne çıkan Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti'ne yakın konumda yer almaktadır. Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evi, 1952 senesinde Vatikan tarafından Hristiyanlar için hac yeri olarak ilan edilmiştir. Meryem Ana'nın burada yaşamış olduğuna dair güçlü rivayetler bulunmaktadır. Günümüzde ibadetlerin yapılabildiği Meryem Ana Evi, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olmaya devam etmektedir.

Şirince

Şirince, İzmir'in en otantik yerleşim yerlerinden biridir. Dar sokakları ve tarihi evleriyle ziyaretçilerine farklı bir atmosfer sunan Şirince, temiz havası, doğal güzellikleri ve sahip olduğu geçmişiyle birlikte İzmir'in ziyaretçi akınına uğrayan yerlerindendir. Hediyelik eşya bakımından da zengin seçeneklerin bulunduğu Şirince, şaraplarıyla ünlüdür. Rumların geçmişte Kirkince adını verdiği Şirince, İzmir'deki tarihi geziler bünyesine dahil edilebilecek keyifli bir destinasyondur.

Agora

İzmir'in ünlü tarihi yerleri arasında öne çıkan Agora, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. 3 katlı bir şekilde yapılan Agora, dönemin siyaset ve ticaret faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir merkez olarak kullanılmıştır. Zaman içerisinde deprem felaketi nedeniyle yıkılmış olup MS 178'de Roma İmparatoru Marcus Aurelius öncülüğünde yeniden yaptırılmıştır. Günümüze ulaşan bölümlerinin, Roma döneminden kaldığı bilinmektedir. Türklerin eline geçtikten sonra namazgâh olarak bir süre kullanılan yapı, günümüzde İzmir'deki tarihi gezilerin uğrak yerleri arasında yer almaktadır.

Efes Antik Kenti Meryem Ana İzmir Efes Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title