Haberler

Düzce ve ilçelerinde Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak 2022? Düzce Merkez ve ilçelerinde bayram namazı saat kaçta?

Güncelleme:

Kurban Bayramı namazına sayılı günler kala vatandaşlar hangi ilde bayram namazı saat kaçta kılınıyor merak etti. Merak edilen illerden birisi de Düzce oldu. Peki, Düzce'de bayram namazı saat kaçta kılınacak 2022? Düzce'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ilçelerinde saat kaçta kılınır? Düzce'de Diyanet'e göre bayram namazı kaçta olacak? Düzce ilçelerinde bayram namazı saati ve dakikası kaç?

Düzce'de bayram namazı sabah kaçta? Bayram namazı vakitleri ilden ile göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin doğudaki illerimizde bayram namazı sabah daha erken kılınırken, batıdaki illerimizde ise bayram namazı biraz daha geç kılınabiliyor. Peki, Düzce'de bayram namazı saat kaçta kılınacak 2022? Düzce'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ilçelerinde saat kaçta kılınır? Düzce şehrimizde Kurban Bayramı namazı hangi gün, saat kaçta kılınacak? Düzce'nin ilçelerinde bayram namazı saat kaçta olacak? İşte tüm bilgiler...

KURBAN BAYRAMI NAMAZI HANGİ GÜN KILINACAK?

2022 yılında Kurban Bayramı 1. günü 9 Temmuz Cumartesi'ye denk gelmektedir. Haliyle bayram namazı 9 Temmuz Cumartesi sabah namazından sonra camide kılınacaktır. Bayram namazı saatleri ise şehirden şehre göre değişkenlik göstermektedir.

DÜZCE'DE KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA 2022?

Diyanet'in resmi web sitesinde yazan bilgilere göre Düzce'de Kurban bayramı namazı saat 06:07 'de kılınacaktır. Yani Düzce'de bayram namazı 9 Temmuz Cumartesi sabah saat 06:07 'de camide kılınacaktır. Şimdiden Allah (c.c.) kabul eylesin...

  • Düzce bayram namazı saati = 06:07 (9 Temmuz Cumartesi)

NOT = Bayram namazı saati ilçelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Yukarıdaki saat Düzce merkezi saatidir. İlçelerinde 2-3 dakika ileri veya geri oynamalar olabiliyor. Aşağıdan Düzce ilçeleri için bayram namazı saatlerine ulaşabilirsiniz.

DÜZCE İLÇELERİNE GÖRE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

  • Düzce İl Merkezi bayram namazı saati = 06:07
  • Düzce Akçakoca bayram namazı saati = 06:07
  • Düzce Çilimli bayram namazı saati = 06:07
  • Düzce Cumayeri bayram namazı saati = 06:08
  • Düzce Gölyaka bayram namazı saati = 06:08
  • Düzce Gümüşova bayram namazı saati = 06:08
  • Düzce Kaynaşlı bayram namazı saati = 06:07
  • Düzce Yığılca bayram namazı saati = 06:06

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır.

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kurban Bayramı Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title