Haberler

Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı

Güncelleme:

Bitlis'te bulunan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü, dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar projesi çerçevesinde 'mükemmeliyet ödülü' alan göl, her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler ziyaretlerine başladı.

Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı

BİTLİS - Bitlis'te havaların ısınmasıyla birlikte dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü'nde turizm sezonu açıldı.

Doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü, her mevsim büründüğü farklı güzellikle misafirlerini ağırlıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar projesi çerçevesinde 'mükemmeliyet ödülü' alan Nemrut Krater Gölü; buhar bacası, küçük ve büyük gölleri ile her mevsim ziyaretçilerine ayrı ayrı güzellikler sunuyor.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan Nemrut Krater Gölü, yılın ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kış sezonun bitmesine rağmen coğrafi şartları nedeniyle geçtiğimiz aylarda yolu kardan açılan Nemrut Krater Gölü'ne her geçen gün ziyaretler artarak gelmeye devam ediyor.

İstanbul'da gelerek nemrut krater gölünü gezen Filiz Uysal isimli vatandaş, "Nemrut Krater Gölü dünyanın ikinci büyük krater gölü. Burasını görmek için İstanbul'dan geldik. Mis gibi bir hava eşliğinde çayımızı içip gölümüzü seyrediyoruz. Bayıldık buralara. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Berna Ataşoğlu adlı vatandaş ise bu güzelliği çevresindeki insanların görmesi için sosyal medya hesaplarında paylaştığını ifade ederek, "Buraya her sene geliyoruz. Çok güzel bir yer. Dünyanın en büyük krater gölüymüş burası. Türkiye'de çok fazla kimse bilmiyor buraları. Bizde fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Nemrut Krater Gölüne ikinci gelişi olduğunu belirten Gülsel Bahadır isimli vatandaş da, "Doğa ve tabiat harika. Manzara müthiş. Hiçbir şekilde tereddüde kapılmadan herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Nemrut Dağı Bitlis Nemrut Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title