Haberler

Dünya İnsani Zirvesi'ne Dikkat çekiyor!

Güncelleme:

TRT 1 ekranlarının sıcacık aile dizisi "Baba Can'dır"

Türkiye'nin ev sahipliğinde, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde, ilk defa düzenlenen ve insani yardım alanında yaşanılan sorunları ele alarak, çözüm yolları bulmayı amaçlayan Dünya İnsani Zirvesi'ne dikkat çeken TRT1'in Baba Candır dizisi 39. bölümünde özel bir mesaj ile ekranlara geliyor.

TRT'nin resmi yayın sponsoru olduğu Dünya İnsani Zirvesi için, TRT1 ekranlarının sıcacık aile dizisi Baba Candır'ın 39. bölümünde, Zirveye dikkat çeken mesajların da verildiği özel bir bölüm eklendi.

22 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00'de TRT1 ekranlarından yayınlanacak 'Baba Candır' dizisinin 39. bölümünde, yufkacı Salih rolünü canlandıran Settar Tanrıöğen, bir gazete kupürü okuyarak bu Zirvenin özünü ve önemini kızıyla paylaşıyor…

Dizide yufkacı Salih iç savaş sırasında Suriye'nin çektiği acılara üzülüyor. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un girişimiyle, gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Zirvesinde bu acılara, bu drama duyarlı olunması ve çözüm bulunmasını diliyor ve bu dileğini de kızıyla paylaşıyor. Salih, savaşın bitmesi temennisinde bulunuyor.

Dizi senaryosuna sosyal sorumluluk mesajı ekleyerek, barış temennisini ekranlara dizi içeriği ile getiren TRT, zirvenin resmi yayın kanalı ve yayıncı paydaşı olarak diğer kanallarında da tanıtım filmleri, kamu spotları ve değişik kuşak programlarıyla Zirveye, yönelik bilgilendirmeler yapacağını duyurdu.

TRT Haber ve TRT WORLD başta olmak üzere zirve boyunca canlı yayınlar yapılarak ve konuklar alınarak Türkiye ve dünya kamuoyunda farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. Baba Candır'ın yanı sıra 'Yeşil Deniz' ve 25 Mayıs Çarşamba ekrana gelecek 'Diriliş Ertuğrul' dizilerinde senaryo değişikliğiyle insani sorunlara ve zirveye dikkat çekilecek.

Dünya İnsani Zirvesi'ne 125'in üzerinde ülkeden, yaklaşık 5 bin kişinin katılımı beklenirken, birçok devlet adamının yanı sıra, uluslararası kuruluşlar, STK'lar, iş dünyası ve krizden etkilenen bazı topluluklardan temsilciler de iştirak edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title