Haberler

Dünya Çevre Günü... - Kocaeli Valisi Ata: ''Herkesin Amacı, Çevreye Olabilecek Etkilerin Önlenmesi Ya Da En Aza İndirilmesi Yönünde Olmalıdır''

Kocaeli Valisi Erdal Ata, ''Herkesin amacı, çevreye olabilecek etkilerin önlenmesi ya da en aza indirilmesi yönünde olmalıdır'' dedi.

Kocaeli Valisi Erdal Ata, ''Herkesin amacı, çevreye olabilecek etkilerin önlenmesi ya da en aza indirilmesi yönünde olmalıdır'' dedi.

İzmit'te 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kocaeli Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kocaeli Valisi Erdal Ata, sanayileşmenin etkisiyle doğal kaynakların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, tehlikeli durumun ancak 20. yüzyılın ikinci yarısında fark edildiğini söyledi.

Önlemlerin çevre kirletilmeden önce alınması gerektiğini ifade eden Ata, şöyle konuştu:

''Herkesin amacı, çevre kirlendikten sonra temizlemek yerine, kirlenmeden önce her faaliyetin planlama aşamasındayken çevreye olabilecek etkilerinin önlenmesi ya da en aza indirilmesi yönünde olmalıdır. İlimiz çevre düzeni planlaması konusunda diğer illere göre daha şanslı. Çünkü planlama, Çevre ve Orman Bakanlığınca yapılmış ve uygulamaya geçilmiştir. Tabiat parkları, mesire yerleri, orman içi su kaynakları, hassas bölgeler ile flora ve faunanın yaşamını sağlayan ortamlar korunmuştur. Köy halkının ormanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla ferdi krediler, süt sığırcılığı, arıcılık, seracılık, meyvecilik, çiçekçilik ve kooperatif kredileri verilmiştir.''

-''GEÇMİŞTEN DAHA KÖTÜ DURUMDA DEĞİLİZ''

Ata, sadece bu gün değil, her gün çevrenin kirletilmemesi gerektiği bilincinin yaygınlaşması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Kocaeli, sanayi kenti olduğu için çevre sorunlarının en fazla yaşandığı illerin başında geliyor. İlimizde 400 büyük, 7 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletme bulunmaktadır. İşletmelerin tesisleriyle birlikte, ilimizde arıtma tesisi sayısı 460'a ulaşmıştır. Yalova il sırından başlayıp, Körfez ilçesinin sonuna kadar kurulan 5 arıtma tesisi, kolektör hattı ve kanalizasyon şebekesi için bu güne kadar 300 milyon YTL'ye yakın yatırım yapılmış. Devlet olarak çevre konusunda yapılan en büyük yatırımın ilimizde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çevre konusunda geçmişten daha kötü durumda değiliz. Daha önemli ve ciddi adımlar atıldığını biliyoruz.''

Çevre ve Orman İl Müdürü Necati Farsak ise çevrenin sağlıklı ve yaşanabilir olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, çevreyle ilgili yayın yapan yerel basın temsilcilerine ve Kocaeli Valisi Erdal Ata'ya, çevre konusunda öneriler içeren bir mektup yazan Derince Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Uyan'a çiçek sunuldu.

Tören, halkoyunları gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title