Haberler

Dumping sendromu( Zayıflama hastalığı) nedir, belirtileri neler?

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve acil ameliyata alınan ünlü isim Seren Serengil'in rahatsızlığının Dumping Sendromundan kaynaklı olduğu bilinmekteydi. Çok ağrılı olarak seyir gösterebilen Seren Serengil'in hastalığı "Dumping Sendromu" nedir? Dumping Sendromu belirtileri nelerdir? Dumping Sendromu nasıl tedavi edilir?

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı ağrı ve sancıların artması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve hastanede yapılan tetkiler sonrası acil olarak ameliyata alınan Seren Serengil'den sonra birçok kişi Dumping Sendromu hakkında araştırma yapmaya başladı. Çok ağrılı olarak seyir gösterebilen ve Seren Serengil'in hastalığı olan Dumping Sendromu nedir? Dumping Sendromu belirtileri nelerdir? Dumping Sendromu nasıl tedavi edilir?

DUMPİNG SENDROMU ( ZAYIFLAMA HASTALIĞI) NEDİR?

Midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen "Dumping Sendromu", midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir. Midenin küçültülmesi sebebi ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, gıdaların bağırsaklara gitmesinin ardından sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafından emilimi gerçekleşir

Dumping sendromu belirtileri 2'ye ayrılır.

Erken Dumping Sendromu belirtileri

Geç Dumping Sendromu belirtileri

ERKEN DUMPİNG SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Karbonhidrat içeren besinlerin tüketilmesi sonrası 30 dakika içinde görülen belirtiler erken dönem sendromudur.

Belirtiler;

Yüzde kızarma

Mide ağrıları, sancılar

Kuvvetsizlik, takatsizlik, halsizlik

Genel ya da bölgesel terleme

Bölgesel veya genel terleme durumu

Bulantı ve kusma durumu

Tüketilen gıdanın porsiyonu küçük olmasına rağmen duyulan tokluk hissi

Kalp çarpıntısı hissi

GEÇ DUMPİNG SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Karbonhidrat içeren besinlerin alımından 3 saat sonra veya sonrasında yaşanan belirtiler şöyledir;

Baş dönmesi

Terleme

Konsantrasyon olamama

Açlık hissi

Güçsüzlük

Titreme

Yorgunluk

DUMPİNG SENDROMU TEDAVİSİ

Dumping sendromu tedavisi: Tedavi süreci kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Çoğu hastalarda diyet değişiklikleri ile tedavi gerçekleştirilebilirken, bazı hastalarda ise Dumping sendromunun ağır seyretmesinden dolayı cerrahi müdahale ya da ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Diyetlerde genellikle az az ve sık sık yemek yemeleri tavsiye edilmektedir. Glisemik indeksi düşük olan gıdaların tüketilmesinde fayda vardır.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Dumping Sendromu Seren Serengil Gündem Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title