Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Lösemi Hastası Tuba İçin Yardım Kampanyası

Diyarbakır'da Lösemi Hastası 8 Yaşındaki Tuba Aslan'ın Ameliyat Olması İçin Gerekli Paranın Toplanması Amacıyla Okul Arkadaşları "Tuba ile El Ele" Adlı Bir Kampanya Başlattı. Lösemi Hastası Tuğba'nın Öğretmeni Elif Erdoğan, Öğrencisinin Gözleri Önünde Erimesine Dayanamayarak Feryat Etti.

Diyarbakır'da lösemi hastası 8 yaşındaki Tuba Aslan'ın ameliyat olması için gerekli paranın toplanması amacıyla okul arkadaşları ''Tuba İle El Ele'' adlı bir kampanya başlattı. Lösemi hastası Tuğba'nın öğretmeni Elif Erdoğan, öğrencisinin gözleri önünde erimesine dayanamayarak feryat etti.

Diyarbakır'da Hüseyin Uluğ İlköğretim Okulu 2. sınıfında okuyan ve yaklaşık 6 yıldır lösemi hastası olan Tuba Aslan'ın sağlığı, son günlerde okula gidemeyecek kadar bozuldu. Tuba'nın sağlık durumunu öğrenen öğretmeni Elif Erdoğan ve okul arkadaşları, ameliyatı için gerekli olan 270 bin YTL'yi toplamak ve ona destek vermek amacıyla ''Tuba İle El Ele'' adlı bir kampanya başlattı. Öğrenciler, hazırladıkları el broşürleri ve ilanlarla gruplar halinde kapı kapı dolaşarak Tuba için yardım topluyor. Sınıf öğretmeni Erdoğan ve okul arkadaşları, evinde hasta yatağında olan Tuba'yı her gün ziyaret ediyor. Sınıf öğretmeni Erdoğan, Tuba'nın geçen yıl okula başladığını, bu yıl hastalığı ilerleyince okula gelemediğini söyledi. Arkadaşlarının Tuba'yı çok özlediğini, onun iyileşip tekrar aralarına katılmasını istediğini kaydeden Erdoğan, Tuba'nın ailenin 12. çocuğu olduğunu, babasının asgari ücretle çalıştığını, bu nedenle ailesinin maddi durumunun ameliyatı yaptırmaya uygun olmadığını belirterek, Tuba'ya ilik nakli yapılması gerektiğini, 25 yaşındaki ağabeyinin iliğinin uyduğunu ancak ilik naklinin Türkiye'de Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, Ankara, Akdeniz ve Çukurova üniversitelerinin hastanelerinde yapıldığını, ilik nakli için bir hastanenin en erken 1 yıl, Tuba'nın tedavi gördüğü hastanenin ise 5 yıl sonraya gün verdiğini söyledi.

Tuba'nın yurt dışında hemen ameliyat olma imkanının bulunduğunu, bunun için de 270 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın kan şekeri yükseldi diye Türkiye'nin günlerce ayağı kalktığını savunarak, "Ancak Tuba kimsenin umrunda değil ve elimizde göz göre eriyor. Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı'ndan yardım elini uzatmasını bekliyoruz. Kampanya ile Tuba için çalışıldığını göstermek istiyoruz. Her gün okuldan arta kalan zamanlarında kapı kapı dolaşarak yardım toplayan arkadaşları, bayram harçlıklarını da Tuba için vereceklerini söyledi. Öğrenciler küçücük yürekleriyle bunu yapabiliyorsa kocaman yürekli insanlarımız neler yapabilir. Ümidimiz devam ediyor. Belki bu parayı toplayamayabiliriz, ama bir insanın hayatını kurtarmak için çaba harcamak istiyorum. Tüm Türkiye'den destek bekliyoruz. Tuba'nın iyileşmesi çok zor değil. Tuba için ilik bulundu. En kısa sürede ameliyat olması gerekiyor. Geçen yıl Tuba güle oynaya okula geliyordu, ama şimdi yataktan çıkamıyor, günden güne eriyor. Lütfen Tuba için el ele verelim ve onu yaşatalım" diye konuştu.

Lösemi hastası Tuba Aslan ise, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yardım etmesini beklediğini belirterek, "Ben okulumu özledim ve okula gitmek istiyorum, ölmek istemiyorum" dedi.

Tuba için yardım toplayan öğrenciler ise, hasta olan arkadaşlarına yardım etmek istediklerini, bu nedenle gruplar halinde herkesten yardım talebinde bulunduklarını kaydederek, ''Tuba'nın yaşamasını istiyoruz, onu çok seviyoruz. Bütün parayı toplayamasak bile elimizden geleni yapacağız. Topladığımız paraları öğretmenlerimize veriyoruz. Onlar da parayı banka hesabına yatırıyor. Tuba için para toplamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title