Haberler

Diyarbakır Dicle, Amerikalı ve Arjantinli Milli Oyuncu Transfer Etti

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin Yeni Ekibi Diyarbakır Dicle, Amerikalı ve Arjantinli 2 Smaçörü Transfer Etti

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin yeni ekibi Diyarbakır Dicle, Amerikalı ve Arjantinli 2 smaçörü transfer etti.

Geçen yıl sezonun başlamasına bir hafta kala kapanma tehlikesiyle karşı karşıyayken son anda oluşturulan yönetim ve ardından bir hafta içerisinde yapılan transfere rağmen Aroma Bayanlar İkinci Ligi'nde büyük başarı göstererek, Aroma Bayanlar Birinci Ligi'ne yükselen Dicle Üniversitesi Diyarbakır spor, zorlu lige hazırlanıyor. İlk olarak genel kurulda takımın ismini Diyarbakır Dicle olarak değiştiren yönetim, ardından iç ve dış transfer transfer çalışmalarını tamamladı.

İç transferde smaçör Victoria Brice ve Ayşe Dil ile sözleşme yenileyen Diyarbakır Dicle, dış transferde Karşıyaka'dan Tuğba Toprak, Bursa Nilüfer Belediyesi'nden Gamze Gülcan, Emlak TOKİ kulübünden Sevinç Deniz, Eczacıbaşı Vitra'dan Sevinç Dalgıç ve Çerkezköy'den Tuğçe Çelik'i takım kadrosuna kattı. Bunun yanı sıra yönetim geçen yıl 3. ligde yer alan DİSKİ takımında oynayan Diyarbakırlı Remziye Tuğluk, Songül Aydın ve Remziye Açmaz'ın da bölgedeki genç voleybolcu kızlara örnek olması için A takımı kadrosuna dahil edilmesini kararlaştırdı. Kulüp başkanı Suat Önen, kulüp yöneticileri Nurullan Edemen ve Ali Karakaş ile düzenlediği basın toplantısında, takımın sportif koordinatörlüğüne Ahmet Karakurt, menajerliğe ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü Voleybol Şubesinde çeşitli görevlerde bulunan Zafer Atay'ın getirildiğini söyledi. Fenerbahçe Acıbadem'in geçen yıl gösterdiği başarının ardından artık Türkiye'de voleyboldaki beklentinin büyüdüğünü ifade eden Önen, bu nedenle Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin bu yıl daha zorlu hale geleceğini belirtti.

Önen, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Türkiye'de sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa ve Diyarbakır takımlarının yer aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

'Diyarbakır'ın bu kentlerin arasında yer almasını sağladığımız için çok sevinçliyiz. Güçle ekiplerin yer aldığı ligde başarılı olmayı hedefliyoruz. Yaptığımız transferlerle bunu başaracağımıza inanıyoruz. Diyarbakır voleybol tarihinde bir ilke imza atarak Amerikalı ve Arjantinli iki oyuncu ile anlaşmaya vardık. Ülkelerinin milli takımlarında birçok kez forma giyen Amerikalı smaçör Katie Carter ve son 8 sezondur İspanya 1. Liginde forma giyen Arjantinli smaçör Silvana Olivera'yı transfer ettik.

Takımımız yeni sezon çalışmalarını şu anda Diyarbakır DSİ Bölge Müdürlüğünün tahsis etmiş olduğu spor salonunda sürdürüyor. Bu arada maçlarımızı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Spor Salonunda oynamak için rektörlüğe yapılan başvurunun sonucu beklenmektedir. Altyapımızın oluşmasına katkı sunan belediyemize Dicle Üniversitesi SKS Spor Kulübü ile Gençlik ve Spor Kulübüne teşekkürlerimizi sunar, yeni sezonda taraftarımızın desteğini arkamızda görmek isteriz.'

(ÖZ-SÇ) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title