Haberler

Diyanet Vakfı'ndan Hayırseverlere Nişane Verildi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kuruluşunun 40. yıldönümü münasebetiyle Malatya'da Dinayet Vakfı'na yardımda bulunan 23 hayırsevere teşekkür nişanesi takdim edildi.

Ramada Otel'de düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Sait Kurnaz, Emniyet Müdür Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanı Ümit Çimen ile müftü yardımcıları ve hayırseverler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra söz alan Müftü Ümit Çimen, Türkiye Dinayet Vakfı'nın 1975 yılında kurulduğunu hatırlatarak "Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi manevi destek olmak gibi bir misyon ülkemizde ve 7 kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmak gibi bir vizyona sahip Türkiye Diyanet Vakfımız 40 sene önce kuruldu" dedi.

Diyanet Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana milletin ve ülkenin menfaatine hiçbir zaman halel getirmediğini vurgulayan Çimen, vakfın en önemli çalışmalarından birisinin de İslam Ansiklopedisi olduğunu söyledi. Bu hizmetin en hayırlı ve en önemli hizmetlerden birisi olduğunu belirten Çimen, "Müslümanların başka kaynaklardan kendi tarihlerini öğrendiği tarihlerden geçtik ama elhamdülillah bugün Türkiye Diyanet Vakfı Dünyada İslam aleminde en önemli ihtiyacı olan İslam Ansiklopedisini tamamladı" diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı da Kutlu Doğum Haftasının başladığı bugünlerde Diyanet Vakfı'na yardımda bulunan hayırseverlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah hepinize uzun ömürler versin, sağlık versin ama bir gün mutlaka öleceğiz. Ölünce bizimle ahrete gidecek olan tek şey hayırlarımızdır. Bu hayırların en güzelini de sizler yapıyorsunuz. Allah hayırlarınızı kabul eylesin" dedi.

Konuşmaların ardından Malatya'da Türkiye Diyanet Vakfı'na her zaman katkı sunan Feyyaz Yaşar, Sadullah Ilıcak, Salim Ilıcak, Fatih Ilıcak, Muharrem Poyraz, Mesut Akay, Affan Aksoğan, Güllü Demir, Gülcan Kalaycıoğlu, Emine Tayğan, Müberra Yakıncı, Hüseyin Bilinmez, Sıddık Dirican, Yaşar Yalkızımı, Kemal Zapçıoğlu, Abuzer Kaya, Bekir Çelik, Hamit Akgeyik, Osman Gür, Hacı Mehmet Korkusuz, Sadettin Çevik, Necati Gök ve Ahmet Turgut'a teşekkür nişaneleri verildi.

Tören konukların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kamçı Malatya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title