Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde kılıçla hutbe okudu

Güncelleme:

Ayasofya Camii 86 yıl sonra yeniden cemaatine kavuşurken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da cuma hutbesine bir Osmanlı fetih geleneği olan kılıçla çıktı.

OSMANLI'DAKİ KILIÇ GELENEĞİ

Osmanlı İmparatorluğu fethin sembolü olarak "Yeşil Sancak" kullanıyordu. Fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sonrası camiye çevirdiği Ayasofya, Osmanlı Devleti'nin kılıç hakkı olarak tanımlanıyor. Erbaş da bu geleneği devam ettirerek 86 yıl sonra okunan ilk hutbeye elinde kılıçla çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde kılıçla hutbe okudu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde kılıçla hutbe okudu

İlgili Haberler
500

Yorumlar (114)

Memleketim:

Kime meydan okuyorsunuz? Baska sehirlerden gelmelerine ragmen 350 bini kisi toplanmis. 16 milyon nufüslü Istanbul''da ezici bir cogunluk memnun kalmamis. Biraz oturun düsünün. Biz ne yapiyoruz diye. Ayrica disarda bir insana kilic ceksen silah yerine geciyor. Sen Din adami olarak örnek, seffaf ve uzlastirici olman gerekirken mimbere kilicla cikiyorsun. Allah gösterisinizi kabul edermi bilmem.

15
100
yanıtYanıtla
Ertan:

Sen anlamazsın. Sizler gidin iki kadeh için dünyayı kurtarın.

yanıt5
yanıt8
Adalet:

Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Konuyu Anlamadığınız yaptığınız basit sözlerinizden belli. Sizin gibilerin ne düşündüğü bizim için önemli değil.

yanıt6
yanıt5
Memleketim:

Biz hicbirsey bilmiyoruz. Herseyi bilen, herseyin dorusunu yapan sizlersiniz. O halde sade Ayasofya''da degil Dünya genelindeki tüm Camii''lerde kilicla cikin. Yerse tabiki. Bu arada kilicla savas zamani gecti. Gökten bombayla veya füzeyle yerle bir ediyorlar.

yanıt4
yanıt0
LAIK TURK:

laiklik hiç bukadar tehlikeye girmemişti. yakında şeriat polis timi kurulursa şaşırmayın. yaşanmaz bu ülkede

20
40
yanıtYanıtla
.:

Yallah ermenistana o zaman

yanıt39
yanıt3
TC:

ermeni değiliz niye ermenistana gidelim, arapça biliyosundur sen yallah arabistana

yanıt7
yanıt16
.:

Ermenistanida fethedecegiz ordada rahatiniz olmayacak :)

yanıt40
yanıt5
Adalet:

Yaşayamayanları dışarı alalım. Bu Düşüncedekiler gitse bizde rahata ersek. ama ne varki maalesef yinede sadece bu ülkede yaşayabiliyorsunuz. kafa bu kadar. . .

yanıt38
yanıt4
Burak:

Ulke suriyeli olmus millet milliyetci takiliyor

yanıt2
yanıt0
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title