Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat, kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatarak, çiftçilerin geç kalmaması uyarısında bulundu.

//////////////////

çiftçiye fark ödemesi başvuru çağrısı

ADANA Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat, kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatarak, çiftçilerin geç kalmaması uyarısında bulundu.

Çorat, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretimini teşvik amacıyla yaptığı fark ödemesi avantajından, bu ürünleri eken üreticilerin faydalanması için gerekli yasal işlemlerin hazırlıklarını bir an önce tamamlamaları önerisinde bulundu.

Kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatan Çorat, "Dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritkale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise başvuru süresi 30 Nisan'da dolacak" dedi.

Zeytinyağı üreticilerine de hatırlatmada bulunan Çorat, şöyle devam etti:

"Zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapacakları son başvuru tarihi 1 Haziran 2012 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 1 Ekim 2012 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği bakanlık tarafından açıklandı. Çiftçilerimizin hak kaybına uğramamaları için gerekli evraklarını bir an önce hazırlamalarını hatırlatmak istiyoruz."

ADANA, (DHA)

//////////

Grevdeki işçilere MHP'den destek

ADANA'da toplu iş sözlemesinde anlaşma sağlanmadığı için greve giden AMYLUM Nişasta çalışanı 70 işçiyi ziyaret eden MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Tek Gıda İş Sendikası ADana Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu'dan bilgi aldı.

Aydoğan, "İşverene, tüm iyi niyetimizle sunduğumuz teklifimiz maalesef kabul görmedi. Amylum Nişasta uluslararası bir şirket, ortağı olan yabancı sermaye, Türkiye'yi diğer ülkelerle karıştırıyor. 3'üncü dünya ülkelerinde olduğu gibi bizleri de sömüreceklerini sanıyorlar. Ama yanılıyorlar, yanlarına iktidarı, yanlı medyayı alarak sendikaları bitirmeyi amaçlıyorlar. Türkiye'de sendikal çalışmalar vardır, olmaya da devam edecektir" dedi.

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ise, MHP olarak her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti. Kanlı, "Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Haklı olduğunuz bu davanızda Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

///////////////

Ünlü sunucular Ceyhan'da kadınlarla buluştu

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde Sanayici ve İş adamları Derneği tarafından düzenlenen "Kadına Karşı Şiddete Son" konulu konferansa, televizyon sunucularının yanı sıra, birçok ünlü isim katıldı.

Ceyhan Meslek Yüksek Okulu'ndaki konferansa ünlü sunucu Serap Ezgü, Yalçın Çakır, Savaş Kalafat, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı ve İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Avukat Emine Yılmaz ve Psikolog Seyran Seyfi'yi konuk eden CEYSİAD Kadın Komisyonu Başkanı Özden Hozatlı, "Kadınlar Toplumun temel taşıdır. Yuvalarımızın dişi kuşu, çocuklarımızın anasıdır. Ne yazık ki, asırlardır hep horlanmış, küçümsenmiş ve dışlanmıştır. Yine de, kadınlığından ödün vermemiştir.Tüm olumsuzluklara ve işkencelere rağmen başı dik, alnı açık bir şekilde, çocuklarımızı vatana, millete hayırlı bir evlat yetiştirmiştir. Mevlana'nın bir sözünü hatırlatacak olursak, 'Erkek devlettir gözetir korur sahip çıkar, Kadın ise millettir o devleti ayakta tutar'" dedi.

Derneğinin düzenlemiş olduğu konferansa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ezgü, kadına yönelik şiddeti 'Ailede kadını inciten, ona ızdırap veren, fiziksel, cinsel, zihinsel, hasarla sonuçlanan, kamusal alanda ya da özel yaşamda baskı uygulanması ve özgürlüklerinin, keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış şekli' olarak tanımladı.

Ezgü konuşmasına şöyle devam etti:

"Son dönemde kadına yapılan şiddet görmezden gelindiği, yok sayıldığı, neredeyse Türkiye'nin genelini kapsayan bir görüş hakimken, Ceyhan İş Adamları Derneğinin katkılarıyla gerçekleştirilen bu paneli anlamlı buluyorum.Toplumsal ve bireysel eğitimler verilmeli. Toplumsal örgütler aktif çalışmalı, yanlış toplumsal olaylar düzeltilmeli. Danışmanlık hizmetleri sağlanmalı, ilgili bireylerin psikiyatrik tedavileri yapılmalı. Yasal düzenlemeler caydırıcı nitelikte olmalı. Daha önceleri, 8 Mart'ta kadınlarla ilgi bir çok farklı konuyu tartışırken, artık kadının yaşama hakkı, can güvenliği üzerinde konuşmaya başladık."

Şahin ÖZER/CEYHAN(Adana), (DHA)

(12.03.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Yumurtalık yolu çözüm bekliyor

ADANA'nın sahil ilçesi Yumurtalık'ta yolların köstebek yuvasına döndüğünü ileri süren Minibüs Kooperatifleri Başkanı Mehmet Erden, yolların kazaya davetiye çıkardığını söyledi.

Yolların bozuk olması nedeniyle 80 dakikalık yolu 2 saatte alabildiklerini belirten Erden, yolların biran önce yapılmasını istedi. Bozuk yollar nedeniyle sürücülerin stresli olduğunu ve sık sık kavga çıktığını bildiren Erden, "Yıllardır çözüm bulunmayan Yumurtalık-Adana yolunun kısa sürede yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden çağrımıza kulak vermelerini bekliyoruz" dedi.

Adana Vali Hüseyin Avni Coş'un Yumurtalık ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Erden, "Bugüne kadar hiçbir yetkili, tatil cenneti ilçemize sahip çıkmadı. Sayın Valimiz ilçemizin sorunlarını yerinde inceledi" diye konuştu.

YUMURTALIK(Adana), (DHA)

/////////////////

Tango rüzgarı

ÇUKUROVA Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretim görevlileri ve sanatçılar tarafından 'Akdeniz Rüyası ve Tango' adıyla düzenlenen konser Adanalı sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki konserde, Türkiye, Arjantin, Brezilya ve İspanya'dan tangolar seslendirildi. ÇÜ Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve piyano sanatçısı Berna Tülay Uğurlar, konserin ardından turneye çıkmak istediklerini belirterek, "Bu bizim ilk konserimizdi. Ama Adana'da daha önce böyle bir karma yapılmamıştı. Adanalıların yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Karma repertuarımızla tango severlerin konserden keyif aldığını düşünüyorum" dedi. Solistliğini Deniz Sekmen'in yaptığı konserde, Ahmet Can Dağlıoğlu viyolonsel, Gizem İşken Trombon ve Refik Koral Kısakürek obua ve saksafon çaldı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(12.03.2012, FOTOĞRAF)

//// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yumurtalık Türkiye Ceyhan Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title