Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(11.01.Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan öğrencilere hediye verildi.

, (DHA)

(11.01.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Yeşeren umutlar

Mersin Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdiği "Yeşeren Umutlar' projesinde

Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki (POMEM) polis adayları tarafından verilen kurslara katılarak

Seviye Belirleme Sınavı'nda ( Sbs ) başarılı olan öğrencilere hediye verildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) düzenlenen ödül törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, dereceye giren öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra emniyet çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını 'Yeşeren Umutlar' projesi kapsamında aldığı SBS kursları sayesinde Anadolu lisesine girmeye hak kazanan Songül Akay yaptı. Polis ağabeylerinin kendilerine inandığını belirten Akay, "Maddi durumu iyi olmayan, kurslara gidemeyen arkadaşlarımız için kendi boş zamanlarını bizim için feda ettiler. Bu yüzden onlara minnettarım ve hepsinin ellerinden öpüyorum" Dedi.

Eğitimin üç ana unsuru olduğunu söyleyen Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, birinci unsurun öğrenmek, ikinci unsurun öğretmek, üçüncü unsurun ise yardım etmek olduğunu belirterek, "Biz üçüncüsünü yapıyoruz. Mersin Emniyeti olarak bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceğiz. Bu yardımların büyük bir kısmı eğitim ağırlıklı olacak" diye konuştu.

Yeşeren Umutlar Projesi'nde verilen eğitimlerin Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan 4 okulda gerçekleştirildiğini, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında toplamda bin 535 öğrenciye ulaşıldığını, 8'nci sınıf öğrencisi olan 787 öğrenciden 197'sinin Anadolu liselerinde öğrenim hayatını sürdürmeye hak kazandığını hatırlatan Öksüz, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise proje kapsamında bin 683 öğrenciye 120 polis adayı tarafından kurs verileceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından havalı tabanca atış yarışlarında dereceye girenler ile proje kapsamında dereceye giren öğrenciler hediyelerini aldı. Başarılı öğrencilere hediye olarak bisiklet, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve saat verildi.

Mustafa İNSAN / Mersin, (DHA)

(11.01.2012)

////////////////

Adana'ya Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi

ÇUKUROVA 5'inci Kitap Fuarı'nda konuşan Kültür ve Türizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Adana'ya Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi kurmayı planladıklarını söyledi. Yer arayışında olduklarını aktaran Kula, projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, durum netleştikten sonra ayrıntılı açıklama yapılacağını açıkladı.

Adana'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle restore edildikten sonra, Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi adıyla müzeye dönüştürülen, 90 yıllık tarihi konağın da elden geçirileceğini belirten Kula, "Türk edebiyatına damgasını vuran Çukurovalı sanatçıların, eser ve özel eşyaları aynı çatı altında toplandığı müze kütüphanemizde Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü ve Yılmaz Güney gibi 42 önemli ismin fotoğrafları ve 3 bin kitap ile usta yazarların, daktilo, gözlük ve kalemleri bulunuyor. Burayı daha estetik hale getireceğiz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ / Adana, (DHA)

(11.01.2011, FOTOĞRAF)

////////////////

Fuarda yayınevleri kampanyalarla okur çekiyor

YENİ yılın ilk kitap fuarı olan 5'inci Çukurova Kitap Fuarı, tüm hızıyla sürüyor. Fuara katılan yayınevleri başlattıkları indirim kampanyalarıyla, okurları standlara çekmeye çalıştı. 'Herkes okusun diye bir kitap 4, üç kitap 10 TL' yazılı dövizleri standlara asan yayınevleri, okurların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliği, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Çukurova Eğitim Fuarı'yla eşzamanlı olarak gerçekleştirilen fuarın ikinci gününde, söyleşiler ve imza günleri de düzenlendi.

YAZARLAR OKURLA BULUŞUYOR

Özellikle, ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuar, 15 Ocak'a kadar açık kalacak. Fuarda 300'den fazla şair, yazar ve çizer okurlarla buluşacak. Toplam 50 ayrı kültürel etkinliğin düzenleneceği, panel, söyleşi, sergi ve şiir dinletisi gibi etkinliklerin yapılacağı fuara, Can Dündar, Zeynep Oral, Nasuh Mahruki, Behçet Çelik, Mine Kırıkkanat, Enver Aysever, Pakize Özcan, Şükrü Erbaş, Nilüfer Kuyaş, Nazlı Eray ve Nermin Bezmen gibi edebiyatçıların da aralarında bulunduğu 300 yazar, şair ve çizer katılacak.

Yusuf BAŞTUĞ / Adana, (DHA)

(11.01.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Adana Lions'tan 35 öğrenciye burs

Adana Lions Kulübü'nün bu yıl 35 öğrenciye 9 ay süreyle eğitim bursu vereceği bildirildi.

Adana Lions Kulübü'nün Seyhan Oteli'nde yapılan toplantısına 118-U yönetmeni Hüsamettin Ocak katıldı. Türkiye genelinde 60 lions kulübü bulunduğunu belirten Ocak, lionsların Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Ocak, Dünya lionslar birliğinin de katkısıyla Van'a 8 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılacağını, Erciş İlçesi'ne de bir anaokulu kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kulübün çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Canatar, 34 yıllık geçmişi bulunan kulübün bugüne kadar, Adana'ya bir çok tesis kazandırdığını, öne çıkan hizmetleri arasında Kazım Başer Sağlık Ocağı, Cumhuriyet Savcısı Özer Kaya Anaokulu olduğuna işaret etti. Yeni hizmetler için projeleri bulunduğunu da belirten Dr. Canatar, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 35 ihtiyacı olan öğrenciye eğitim bursu verdiklerini, bu bursun 9 ay süreli olduğunu söyledi.

118-U yönetmeni Ocak, Adana Lions Kulübü üyelerine rozet taktı. Dr. Taner Canatar da, Ocak'a, Cumhuriyet Savcısı Özer Kaya Anaokulu tarafından yaptırılan takvim ile kulübün flamasını hediye etti.

Adana, (DHA)

////////////////

Prof. Dr. Adem Ersoy: 'Ülkenin sorunu iletişimsizlik'

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy'u ziyaret etti.

Rektör Ersoy'a yeni görevinde başarılar dileyen Sönmez, "Adana'ya ve ülkemize faydalı gençler yetiştireceğinize inanıyoruz" dedi. Adana'da bilim ve teknolojinin sanayici ile buluşmasında gecikme yaşandığını belirten Sönmez, "Bu buluşmayı sizlerle gerçekleştirmek bizleri sevindirdi. Yeni üniversite sayesinde sanayinin farklı kollarında çalışacak yeni genç nesiller yetiştirilmesini arzu ediyoruz. ADSİAD olarak Adana'da artık söylemden çok eyleme geçme zamanı geldiğini düşünerek hareket ediyoruz" diye konuştu.

Adana'nın sanayi altyapısı ve potansiyeliyle, önemli bir konumda olduğunu kaydeden Sönmez, bölgenin sanayi özelliğinin dünyanın birçok yerinde olmadığına dikkat çekti. Sönmez, Adana'ya sağlıklı bir teknoloji parkı gerektiğini vurguladı ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte hareket ederek, bu parkın Adana'ya kazandırılmasından yana olduklarını dile getirdi.

"İLETİŞİMSİZLİK PROBLEMİ VAR"

Büyükşehir Belediyesi tarihi binasındaki rektörlük makamında Sönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Adem Ersoy ise, sanayici ve işadamlarıyla iletişim halinde olacaklarını söyledi. Sanayicinin uzun yıllardan bu yana oluşturulmuş bir 'tenceresi' olduğuna işaret eden Ersoy, "Bu tencereyi birlikte kaynatacağız. Kurumlardaki kavga kültürünü sona erdirmek için çalışacağız" diye konuştu. Türkiye'deki en önemli problemin iletişimsizlik olduğuna dikkat çeken Ersoy, "İnşallah bu problemi Adana'da bitireceğiz" dedi.

ADSİAD Başkanı Sönmez, konuşmaların ardından Rektör Ersoy'a, ADSİAD Yönetim Kurulu'nca hazırlanan ve Adana'nın sorunlarına çözüm önerileri içeren bir dosya sundu.

Adana, (DHA)

////////////////

Esnafa 'Taksitlerinizi ödeyin' uyarısı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, esnaf ve sanatkarların yapılandırılmış borçlarını zamanında ödemeleri uyarısında bulundu.

Adana ESOB'a bağlı, Adana Oto Galericileri Esnaf Odası tarafından, üyelerine yönelik düzenlenen, 'Yeni Dönem Vergi Usul Kanunu Hakkında Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Aksoy, her vatandaş gibi esnaf ve sanatkarların da yasaları iyi bilmesinin, menfaatlerine olacağını belirterek, "Biz ceza meraklısı değiliz. Mükelleflerimiz ilgili ve bilgili olsun istiyoruz. Yasalara uyun, mağdur olmayın" dedi.

Oto Galericileri Esnaf Odası başkanı Mehmet Güveloğlu da, oto galericileri arkadaşlarının kendilerine ilettikleri sorunlara cevap bulabilmek için, Vergi Dairesi Başkanı Aksoy ile toplandıklarını belirtti. Güveloğlu, galericilerin merak ettikleri sorunların ilk elden cevaplanacağını, kafalardaki soru işaretlerinin giderileceğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi başkanı Serdar Aksoy ise, her zaman vergi mükelleflerine yardımcı olduklarını belirterek, ceza kesmekten zevk almadıklarını, aksine mükelleflerin ilgili ve bilgili olarak sorumluklarını yerine getirmeleri halinde, cezaya zaten gerek kalmayacağını bildirdi.

Aksoy, esnafın Yeniden Yapılandırma Yasası çerçevesinde, vergilerini, günü geçirmeden ödemelerini isteyerek, "Bir iki gün sonra öderim, nasıl olsa ceza almam. Bir iki günlük gecikmede bile, e-devlet sisteminde, mükellefin borcunu ödemediği görülmektedir. Bu da cezayı getirmektedir. Borcunuzu vaktinde ödeyin, mağdur olmayın" diye konuştu.

Adana, (DHA)

////////////////

Facebook'ta başlayan kampanya büyüyerek devam ediyor

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü'nün sosyal paylaşım sitesi 'facebook'tan başlattığı 'Saklama- bağışla kitap toplama' kampanyası hedef büyüterek devam ediyor. Vatandaşların 8 Ocak'taki başlangıç etkinliğine yoğun ilgi gösterdiği kampanya 12 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Kampanya kapsamında toplanan kitaplar köy okullarına bağışlanacak. Kampanyanın bitiş tarihinde ise kulüp, köy okullarının tadilat, laboratuar, bilgisayar ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma yapacak.

Yıl boyunca kampanyaların devam edeceğini ifade eden Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Yakut, "Ev ve işyerlerinizde bulunan kitapları gelecek nesillere yeni ufuklar açması için kampanyamıza bağışlayın. Kampanya kapsamında kitap, defter, pano, ansiklopedi, ders yardımcı kitapları ve kırtasiye malzemelerinizi kolileyip bizlere ulaştırabilirsiniz" dedi. Kampanyaya gönderilen kitapların Baraj Yolundaki Mekan Kafe'de toplanacağını ifade eden Yakut, daha sonra ihtiyacı olan okullara iletileceğini ifade etti.

Adana, (DHA)

(11.01.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Prof. Oğulata rektör adayı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ)Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Tuğrul Oğulata, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Prof.Oğulata, konuyla ilgili açıklamasında 27 yıldır görev yaptığı Çukurova Üniversitesi'ne bundan sonra rektör olarak hizmet vermek istediğini belirtti. Çukurova Üniversitesi'nin, kuruluş yıllarında çok hızlı gelişme gösterdiğini ve ülkenin seçkin üniversiteleri arasında yer aldığını, ancak daha sonraki dönemlerde aynı tempoyu göstermekten uzak kaldığını iddia eden Oğulata "Çukurova Üniversitesi'nin önümüzdeki dönemde, dinamizme ve farklı bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğu kanısı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu yönetim anlayışı; üzerinde herkesin uzlaşacağı gibi katılımcı, demokratik, şeffaf, açık, adil, liyakat esaslı, insan haklarına saygılı, nezaket öncelikli ve çözüm odaklı olmalıdır" dedi. YÖK tarafından henüz kesin tarihi açıklanmayan rektörlük seçiminin Haziran ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Adana,(DHA)

/////////////

Semercilik kursu verecek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki tek semerci ustası olan 76 yaşındaki Yuma Delibekir, Halk Eğitim Merkezi'nin açacağı kursta, mesleğini gençlere öğretecek. At semeri ve başlığı yaparak geçimini sağlayan Delibekir, yok olmaya yüz tutmuş mesleğini gençlere öğreteceği için mutlu olduğunu söyledi. İlerleyen yaşına rağmen işini sevdiğini anlatan Delibekir, "HEM Müdürlüğünden kurs açılması yolunda gelen teklifi severek kabul ettim. Yeni ustaların yetişmesini sağlayarak semerciliğin bitmesini önleyeceğim için mutluyum" dedi. Şu anda hayatta olmayan ustası Halil Saraç'ın yanında 12 yaşında çırak olarak çalışmaya başladığını anlatan Delibekir, "Haftada en çok bir- iki tane semer yapıyorum. Tanesini de 35-40 TL'den satıyorum. Daha çok tamir için getirilen semerler oluyor. Bunun da fiyatı 2-4 TL arasında değişiyor" dedi.

Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Yalçın, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden topluma kazandırılması, istihdamın sağlanması ve meslek edindirme amacıyla semercilik kursu açacaklarını söyledi. Son hazırlıklarını da tamamladıklarını belirten Yalçın, "Semercilik ustalığı da kaybolmaya başladı. Bu amaçla ilçede tek semerci olan Yuma Delibekir ile görüşerek kurs açmaya karar verdik. Aynı zamanda Delikebir'e HEM olarak ücret de vereceğiz. Hem öğretecek ve hem de bütçesine gelir getirecek" diye konuştu.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), DHA

(11.1.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Köstebek yuvası gibi

Adana'da doğalgaz çalışması nedeniyle kazıldıktan sonra düzgün kapatılmayan ya da yeterli bakım yapılmayan yollar köstebek yuvasına döndü. Açılan çukurlar nedeniyle araçları hasar gören Adanalı sürücüler, isyan etti. Şehrin çukurlarla dolu cadde ve sokaklarında ilerlemekte zorlanan sürücüler, "Yollarımız köstebek yuvasına döndü. Araçlarımızı tamirciye götürmekten yorulduk" diye sitem etti.

Yaya ve araç trafiğinin yoğun yaşandığı merkez ilçelerde belediyelerin altyapı hizmetlerini aksatmsından şikayet eden vatandaşlar, "Şehirde zaten sağlam yol yoktu, bir de doğalgaz çalışması yapılıyor. Açılan çukurlar kapatıldıktan sonra yapılan yama tam tutmuyor. Zamanla da çukurlar büyüyüp tuzak haline geliyor. Kimse bunları denetleyip, kontrol etmiyor mu?" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(11.01.2012/FOTOĞRAFLI)

//////////////

MTSO Başkanı Aşut:

"2012'yi KOBİ'ler belirleyecek"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bir zamanların tarım kenti Mersin'de, bugün sanayinin ilk sırada yer aldığını belirterek "Mersin KOBİ'leri üretiyor. 2012'yı KOBİ'ler belirleyecek" dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in 2011 yılı sonu itibariyle 1 milyar 300 milyon dolarlık ihracatıyla, 1 milyarı geçen 15 il içinde yer aldığını ifade ederek şöyle devam etti:

"En çok ihracat yapan 13'ncü iliz. Mersin'in tarım-gıda, lojistik ve turizm yapılanmasına büyük bir başarı ile entegre ettiği sanayi üretiminin ve Mersin KOBİ'lerinin bu noktaya gelerek en çok ihracat yapan ilk 15 il listesine girmesi önemli bir başarıdır. Bir zamanların sadece tarım kenti görülen Mersin, artık en çok ihracatı imalatçı sektörleri ile yapmaktadır. Mersin 2008-9 yıllarındaki büyük küresel krizde bile bir milyar dolar baremini düşmemiş ve ihracatını korumuştur. Mersin bu ihracat artışını, en güçlü ve potansiyel gördüğü Orta-Doğu ve Kuzey Afrika pazarındaki siyasi ve sosyal sıkıntılara rağmen yapmıştır. Serbest Bölgemiz Türkiye'nin ticaret hacminde üçüncü bölgesi. İstihdamda Mersin lider kent oldu."

Aşut, yeni pazar açılımları ile bu üretimi ve ihracatı arttıracaklarını belirterek "Hedefimiz, Mersin KOBİ'lerini yüksek teknolojili, katma değer üretir hale getirmektir. Markalaşmak, inovasyona önem vermek ve Ar-Ge çalışmalarını arttırmak Mersin ekonomisinin katlanarak büyümesini sağlayacak anahtarlar olacaktır. İş dünyası olarak şikayet etme lüksümüz yok. Karamsar ekonomi yorumları ile hareket edemeyiz" diye konuştu.

2012 yılının Mersin KOBİ'lerinin defans değil, atak yılı olacağını kaydeden Aşut şunları söyledi:

"Mersin iş dünyası olarak popüler ekonomi yorumları ve kriz sloganlarına bakmıyoruz. Yavaşlayan pazarlarımız için ağlamıyor ve şikayet etmiyoruz. Küresel pazarda her zaman kaliteli ürüne ihtiyaç vardır. Doğru ürün, doğru üretim sistemi, doğru pazar kobilerimizin çıkış noktası olacaktır. Terazinin iki kefesi aynı anda inmez. Biri iniyorsa, diğeri yükseliyor demektir. AB ülkelerinde sıkıntı varsa, bizde terazinin yükselen kefesindeki ülkelere gideriz. Bizi bekleyen Türki Cumhuriyetleri var, Asya var. Suriye'de sıkıntı varsa, Suriye'nin ötesi var. Mersin hedefi olan bir kenttir. Hedefimiz 2023'te Türkiye'nin en büyük ekonomisine sahip ilk 5 kenti arasına girmek."

Mersin, (DHA)

(11.01.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////////

Payas'ı çekim merkezi yapacak proje

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Belediye Başkanı MHP'li Bekir Altan, beldeyi turizmde çekim merkezi yapacak bir proüje hazırladıklarını söyledi. Altan, 300 dönüm alanda kurmayı planladıkları tesiste bir stadyum, bir kapalı spor salonu, 10 bin metrekare alana yayılmış akuaparklı havuz, dört tane balık restoranı, iki otel ve iki kafeteryanın yer alacağını kaydetti. Projenin Bilkent Üniversitesi Peyzaj Bölümü Başkanı Oktan Nalbantoğlu tarafından hazırlandığını ifade eden Altan "Projeye bir an önce başlayıp, etaplar halinde, en kısa sürede bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(11.1.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Mersin SBS Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title