Haberler

Derya Baykal kimdir? Derya Baykal kaç yaşında, nereli? Derya Baykal hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Sosyal medya paylaşımları ve açıklamaları ile magazin gündeminden düşmeyen Derya Baykal, vatandaşların merak konusu oldu. İşte Derya Baykal hakkında merak edilenler. Derya Baykal hayatı ve biyografisi. Derya Baykal kimdir? Derya Baykal kaç yaşında, nereli?

Derya Baykal kimdir? sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Magazin gündeminde sık sık kendine yer bulan ve sosyal medya açıklamaları ile dikkat çeken Derya Baykal merak konusu oldu. İşte Derya Baykal hakkında merak edilen Derya Baykal kimdir, Derya Baykal hayatı ve biyografisi gibi konuların detayları…

DERYA BAYKAL KİMDİR?

Derya Baykal 1 Şubat 1957'de Ankara'da dünyaya geldi. Tiyatro sanatçısı Oya İnci'nin kardeşidir. Derya Baykal, Konservatuvarda öğrenim gördü. Öğrenciliği döneminde TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlara imza attı.
  • Doğum tarihi: 1 Şubat 1957
  • Kaç yaşında: 64 yaşında
  • Nereli: Ankara
  • Boy: 1,69 m
  • Evlilik: Levent Baykal (1976–1980); Orhan Ertanhan (1981–1985); Ferhan Şensoy (1988–2004)

Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı. 1975 yılında Ankara Radyo Televizyon'ndaki eğitimini tamamladı, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. Ertesi yıl Levent Baykal ile evlendi ve bu evlilikten oğlu Mert Baykal doğdu. Derya Baykal, Devlet Tiyatrosu'nda yaklaşık 10 yıl görev yapmıştır. Tiyatro sanatçısı Oya İnci'nin kardeşidir. Derya Baykal, Rita adlı oyundaki rolüyle "Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu" seçildi. Televizyonda, Adile Naşit'ten sonra "Masalcı Abla" olarak çalıştı. TV sunuculuğu ve seslendirme çalışmaları yaptı. Televizyon dizilerinde yer aldı. Bu çalışmalarından ötürü, yılın seslendirme sanatçısı, yılın sunucusu, yılın en iyi dublaj sanatçısı olarak değişik ödüller aldı. Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci bir evlilik yapan Derya Baykal, devlet tiyatrosundan ayrılarak özel tiyatrolarda çalıştı; 1983 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Bir Şehnaz Oyun adlı oyunda rol aldı.

1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular'a katıldı. Uzun yıllar Ortaoyuncular'la çalıştı. 1988'de Ferhan Şensoy ile evlendi. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı oldu. 1994 yılında Ferhan Şensoy'un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile "Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. 1995'te Fransız televizyonunda Ester ve Sarah adlı bir filmde rol aldı. 1997 yılında Ortaoyuncular'da Haldun Taner Kabare adlı oyunu sahneye koydu. Eşi Ferhan Şensoy ile ayrılmaya karar verince Ortaoyuncular'dan da ayrıldı. Daha sonra televizyonculuğa yönelen Baykal, el işleri hakkında yaptığı televizyon programı ile tanındı.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

• Sahibinden Satılık 1. El Ortaoyunu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 2001

• Fişne Pahçesu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 2000

• Şu an Mutfaktayım: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1999

• Üç Kurşunluk Opera: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1995

• Şu Gogol Delisi: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1994

• Köhne Bizans Operası: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1993

• Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1991

• Hababam Sınıfı Müzikali: Rıfat Ilgaz

• Rita (oyun): Willy Russell - Adana Devlet Tiyatrosu - 1981

• Elif Ana: Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979

• Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi: Oktay Arayıcı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978

• İki Kova Su: A.E.Gredianus' - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977 Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

• Türkmen Düğünü: Ali Yürük - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976

• Çıkmaz (oyun): Ahmet Muhip Dranas - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976

• Yasak Defter: Alba De Cespedes - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975

• Düşüş (oyun): Nahit Sırrı Örik/Kemal Bekir - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975 Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Devlet Tiyatroları Ferhan Şensoy Derya Baykal Derya Baykal Gündem Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title