Haberler

Deniz Ülke Arıboğan kimdir? Deniz Ülke Arıboğan kaç yaşında, nereli? Deniz Ülke Arıboğan hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Deniz Ülke Arıboğan izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Deniz Ülke Arıboğan kaç yaşında, nereli? Deniz Ülke Arıboğan hayatı ve biyografisi! Deniz Ülke Arıboğan kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Deniz Ülke Arıboğan hakkında araştırmalar yapılıyor. Deniz Ülke Arıboğan kimdir? Deniz Ülke Arıboğan kaç yaşında, nereli? Deniz Ülke Arıboğan hayatı ve biyografisi!

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN KİMDİR?

Doğum tarihi: 21 Ocak 1965
57 yaşında
İstanbul

Deniz Ülke Arıboğan (d. 21 Ocak 1965, İstanbul), Türk akademisyen. Oxford Üniversitesi Harris Manchester College CRIC (Çatışma Çözümü Merkezi) kıdemli üyesidir. İstanbul Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, İTBF - Dekanı, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı, Politik Psikoloji Merkezi Müdürüdür.

TED Ankara Koleji'nin ardından 1986'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitiren Arıboğan, aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisansüstü eğitimine başlamış ve 1987 yılında Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak akademik hayata girmiştir. 1993 yılında doktor, 1998 yılında doçent unvanlarını alan Arıboğan İskoçya St. Andrews Üniversitesi'nde Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirerek terör ve güvenlik konularında uzmanlaşmıştır. 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde göreve başlayan Arıboğan, 2003 yılında aynı üniversitede uluslararası ilişkiler alanında profesör unvanı almıştır.

2002-2004 yılları arasında International Studies Association / CISS Başkan Yardımcılığı, 2002-2006 yılları arasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, 2006-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2007-2010 yılları arasında da Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. Harp Akademileri, Hava Harp Okulu, Uluslararası Askeri Görev Gücü Komutanlıkları ve NATO konferanslarında dersler verdi. 2016-2017 yılları arasında Oxford Üniversitesi St. Antony's College'de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Halen Oxford Üniversitesi Harris Manchester College CRIC (Çatışma Çözümü Merkezi) kıdemli üyesi olarak ve Üsküdar Üniversitesi'nde Rektör Danışmanı, İTBF - Dekanı, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı / Politik Psikoloji Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ve on kitabı bulunmakla birlikte aynı zamanda Albert Einstein tarafından kurulan Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk seçilen iki Türk akademisyenden birisidir.

Nobel Barış Ödülü adayı ve politik psikoloji biliminin kurucularından psikanalist Vamık Volkan ve IRA'ya silah bıraktırmasıyla tanınan Kuzey İrlanda Parlamentosu'nun ilk sözcüsü ve Liberal Enternasyonal eski başkanı ve halen Birleşik Krallık Lordlar Kamarası üyesi psikoterapist Lord Alderdice ile birlikte International Dialogue Initiative çalışma grubu ile çalışmakta ve söz konusu çalışma grubunda konunun uzmanları ile dünyadaki sorunlu alanlarda terörizm ve iç çatışmaların yarattığı olumsuz psikolojik etkilerin bertaraf edilmesi amaçlı çalışmalar yürütmektedir. Eski akademisyen ve Millî İstihbarat Teşkilatı yöneticisi Prof. Dr. Mahir Kaynak'ın kızıdır. Lütfi Arıboğan ile evli ve iki çocuk annesidir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Deniz Ülke Arıboğan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title