Haberler

Demiryoluna Hayat Veren Dokunuş

Güncelleme:

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü RITM çalışma grubu son sınıf öğrencileri, atıl durumdaki tarihi Buca Tren İstasyonu'nun restorasyonu ve yeniden kullanımı için bir iç mekan tasarım projesi gerçekleştirdi.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü RITM çalışma grubu son sınıf öğrencileri, atıl durumdaki tarihi Buca Tren İstasyonu'nun restorasyonu ve yeniden kullanımı için bir iç mekan tasarım projesi gerçekleştirdi.

RITM Araştırma ve Tasarım Grubu'nun üyeleri, Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ Aydeniz, Dr. Öğretim Görevlisi Özge Başağaç ve Araştırma Görevlisi Özüm Karadağ tarafından yürütülen Yeniden İşlevlendirme Stüdyosu kapsamında üretilen proje önerileri, öğrenciler Bartu Mısırlı, Begüm Özer, Furkan Biçeroğlu, Bengi Şentürk, Eda Özden, Çağıl Seven, Şükran Yıldırım ve Şeyda Öner tarafından sunuldu.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, atıl durumdaki tarihi Buca Tren İstasyonu'nun restorasyonu ve yeniden kullanımı için bir iç mekan tasarım projesi gerçekleştirdi.

İzmir'de Alsancak Garı, Elektrik Fabrikası, TMO Siloları, Tekel Fabrikası, Süngükaya ve Sarpıncık Deniz Fenerleri gibi tarihi yapıları farklı işlevlerle tasarlayan iç mimar adayları, son olarak 1872 yılından 2006 yılına kadar 134 yıl hizmet veren, halen atıl durumdaki tarihi Buca Tren İstasyonu için tasarımlara imza attı.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü RITM grubu çalışmasıyla istasyonun yanı sıra Buca ile Şirinyer'i birbirine bağlayan eski demiryolu hattı üzerinde "Çizgisel Bir Demiryolu Parkı" da tasarlandı.

Projenin tanıtımı için Alsancak Garı içerisinde bulunan tarihi Atatürk Vagonu önünde düzenlenen programda konuşan TCDD 3. Bölge Müdürü Ergün Yurtçu, tarihe tanıklık etmiş bu yapıların gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsediklerini, bu yöndeki çalışmalara içtenlikle destek verdiklerini ifade etti.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav ise kentteki tarihi mekanların yeniden işlev kazanmasını umduklarını, bu konuda gurur veren çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Toplantıda proje sunumlarının ardından ziyaretçiler tarihi Atatürk Vagonunu ziyaret etti.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Toplum Toplum Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title