Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Start Alıyor

Güncelleme:

8'er sporcunun mücadele edeceği Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, "TUR 2013", 1204 kilometre mesafeyi kapsıyor.

21-28 Nisan 2013 tarihlerinde 8 etapta 25 takımdan 8'er sporcunun mücadele edeceği Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, "TUR 2013", Alanya'dan İstanbul'a toplam 1204 kilometre mesafeyi kapsıyor.

Asya'dan Avrupa'ya dünyanın yegane kıtalararası bisiklet turu 49. yılında "Turkuaz Rekabet" sloganı ile Akdeniz, Ege sahilleri boyunca ilerleyerek büyük finishe ev sahipliği yapacak olan İstanbul'a tarihi yarımadaya uzanıyor.

İlk kez Marmara Bisiklet Turu adıyla 1965 yılında düzenlenmeye başlayan müsabakanın adı 1967 yılında "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" olarak değiştirildi. 2006 yılında 2.2 kategorisinde, 2008 yılında 2.1 kategorisinde Avrupa Turları takviminde yer bulan ve uluslar arası statü kazanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (presidental Cycling Tour of Turkey) 2010 yılından bu yana Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2.HC (Hors Class) kategorisinde yükselerek Dünya'nın en prestijli etaplı turları arasında yerini almayı başardı.

Geçtiğimiz yıl, bisiklet dünyasının başarılı isimlerinin boy gösterdiği 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hem yol hem pist bisikletinde Dünya Şampiyonları ve Olimpiyat madalyalı sporcuları ağırlamıştı. TUR2012'nin yıldız isimleri arasında yer alan Astana takımının Kazak sporcusu Alexandre Vinokuorov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından takdim edilen takım klasmanı birincilik kupasını aldığı TUR2012 finalinden yalnızca birkaç ay sonra 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında yol bisikletinde altın madalyaya ulaşmıştı. Bu yıl, TUR2013'e katılacak 25 takımdan 9'u ise ProTour kategorisinde yer alıyor. Dünya genelindeki profesyonel takımların yarısının katılacağı mücadele, TUR tarihinde bir rekor olarak göze çarparken, şimdiden üst düzey rekabetin sinyallerini veriyor.

Cumhurbaşkanlığı makamı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen

ve 2009 yılından bu yana havadan ve karadan çekimlerle ulusal ve uluslar arası prestijli kanallarda ekranlara taşınan TUR, bisiklet sporunun vitrini olması yanı sıra, türkiye'nin turizm tanıtımına katkı sağlayan önemli spor organizasyonlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Türkiye'de sporcu gelişimi, rekreasyon amaçlı bisiklet kullanımı ve izleyici ilgisinin artması bakımından bisiklet sporuna ivme kazandıran organizasyon önümüzdeki yıllarda UCI World Tour takviminde yer almak için kolları sıvadı. 19 Profesyonel Takımın tümünün katılım sağladığı ve sezon sonu ProTour takım sıralamasına etki eden "World Tour" organizasyonları 3 büyük Grand Tour ardından bisiklet dünyasının en prestijli organizasyonları.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ard arda 6. yılında Eurosport ile önemli bir yayın anlaşmasına imza attı. TRT'nin canlı yayını ve tecrübeli spikerlerin yorumlarıyla yerel izleyicinin ilgisinin çekilmesi yanında, Eurosport 12 saat 30 dakikası canlı yayın olarak planlanan toplam 22 saat 30 dakika süreyi kapsayan yerel yayın süresini geçtiğimiz günlerde onayladı. Avrupa'nın lider spor kanalı Eurosport ve yine Avrupa'da geniş bir yayın ağına sahip kardeş kanalı Eurosport-2 mücadeleyi HD kalitesinde izleyicilere ulaştıracak.

TRT yayınlarına ek olarak, canlı yayınlar Türkçe dahil olmak üzere Eurosport üzerinden Dünya genelinde 20, Eurosport-2 aracılığıyla 13 farklı dilde yorumculart tarafından seslendirilecek. TUR 2013 final etabı ise 28 Nisan Pazar günü Türkiye saati ile 14.00-15.30 arasında canlı olarak izleyici ile buluşacak. Canlı yayın saatlerine ek olarak, Eurosport-2'de ek tekrarlar gösterimde olacak. Bir önceki etapta öne çıkan anları hatırlamak isteyen ve etabı kaçıranlara yarışın nabzını tutmak için önemli bir fırsat sunacak.

EMNİYET TEDBİRLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu nedeniyle Fethiye-Bodrum arasında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğ ekipleri taraıfndan önelmlerin alındığı açıklandı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğ'nden yapılan açıklamada, bisikletçilerin geçiş güzergahlarında bir saat önceden ağır tonajlı araçlarıng eçişine izin verilmeyecek. Güzergahlardan geçişten yarıs saat önce yol trafiğe kapatılacak. Yarış esnasında, zorunluluk sebebiyle ambulans, itfaiye gibi araçlar kontrollü şekilde trafiğe çıkarılacaktır.

Yarış süresince vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, güzergahlarda alınan trafik tedbir ve düzenlemeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istenirken, etaplarda yarış komitesine bağlı 1 eskort, 10 adet motosiklet ekibi, 2 adet

öncü ve artçı resmi ekip görevlendirilecek, önemli karyolları nokta ve güzergahlarında trafik polis ekipleri görev yapacağı açıklandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eurosport Alanya Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title