Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Van bir yılda ihya edildi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Van bir yılda ihya edildi TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konut Vanlıların yaşam alanı oldu Van'da 12 yıl önce meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bir yılda inşa edilen 17 bin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Van bir yılda ihya edildi

TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konut Vanlıların yaşam alanı oldu

VAN - Van'da 12 yıl önce meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bir yılda inşa edilen 17 bin 489 konut Vanlıların yaşam alanı oldu.

Van'da 2011 yılında meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar görenler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 17 bin 489 konut inşa edildi. Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Van'ın merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri ile Erciş'te inşa edilen konutlar, bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edildi. Özellikle Van'ın turizm ilçesi olan Edremit'te inşa edilen konutlar, konumları itibariyle büyük ilgi çekiyor.

"Depremin izleri kısa sürede silindi"

İHA muhabirine konuşan Erenkent Mahalle Muhtarı Öznur Pazarbaşı Bingöl, meydana gelen depremin ardından konutların hızlı bir şekilde inşa edilerek kısa sürede kendilerine teslim edildiğini belirtti. Bölgenin sosyal yaşam alanın geniş olduğunu ifade eden Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatın ardından deprem izinin kısa zamanda silindiğini söyledi.

"Düşük taksitle ev sahibi olduk"

Deprem sonrası hiç zorluk yaşamadan kısa sürede ev sahibi olduklarını dile getiren TOKİ sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydoğan ise "Şu an ödediğimiz taksitler bir sigara parasıdır. Allah razı olsun. O olmasaydı milletimiz perişan olacaktı" dedi.

"Şimdilerde TOKİ lüks bir şehre benziyor"

Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'a gelerek yaralarını sardığını ifade eden bir diğer TOKİ sakini Şemsettin Ersayar da, "TOKİ'ler bir yılda yapılarak faaliyete geçti. Şimdilerde TOKİ lüks bir şehre benziyor. TOKİ'nin marketi, kahvesi, kasabı, yolu, otobüsü, camisi, okulu, bağı ve bahçesi var. TOKİ demek bir hayaldir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Toki Van Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title