Haberler

Çilem Karabulut kimdir ? Karabulut'a evlilik teklifi yağıyor

Güncelleme:

Çilem Karabulut kimdir ? Çilem Karabulut'e evlilik ve tebrik mektupları yağıyor. Kendisini dövüp fuhuşa zorladığını iddia ettiği eşini öldüren Çilem'e cezaevinde destek mektubu yağıyor. Genç kadına gelen mektuplar arasında evlilik teklif edenler de var.

Çilem Karabulut kimdir ? Çilem Karabulut'e evlilik ve tebrik mektupları yağıyor. Kendisini dövüp fuhuşa zorladığını iddia ettiği eşini öldüren Çilem'e cezaevinde destek mektubu yağıyor. Genç kadına gelen mektuplar arasında evlilik teklif edenler de var.

Bir çocuk annesi Çilem Karabulut... Türkiye onu, geçen 8 Temmuz'da Adana Seyhan'dan gelen bir cinayet haberiyle tanıdı. Kendisine sürekli şiddet uygulayıp fuhuşa zorladığını iddia ettiği 2.5 yıllık eşi Hasan Karabulut'u evde 6 kurşunla öldüren 28 yaşındaki Çilem, ardından polise teslim oldu.

TİŞÖRTÜNDEKİ YAZI OLAY OLMUŞTU

Genç kadın, adliyeye götürülürkenki kararlı adımlarının yanı sıra "işlem tamam" anlamına gelen iki elinin baş parmaklarını kaldırarak "Hep kadınlar mı ölecek, biraz da erkekler ölsün" sözleri ve üzerindeki İngilizce "Sevgili mazi, verdiğin tüm dersler için teşekkürler" yazılı tişörtüyle hafızalara kazındı. Adana Karataş Cezaevi'nde hakim karşısına çıkacağı günü bekleyen o kadın ilk kez konuştu.

EVLİLİK TEKLİFLERİ GELİYOR

"Cezaevinde o kadar çok suçsuz yere yatan kadın var ki, onları dinlediğimde kendi derdimi unuttum" diyerek içini döken Karabulut, merak ettiği tek şeyin geride bıraktığı kızı ve ailesi olduğunu söyledi. Cezaevine girdiği günden beri, özellikle şiddet ve tecavüze uğramış kadınlar ile duyarlı erkeklerden 100'ün üzerinde destek mektubu aldığını anlatan genç kadın, bunlar içinde evlilik tekliflerinin de olduğunu açıkladı.

'HUKUK OKUYACAĞIM'

Karabulut, "Biraz şaşkınım. Bu kadar destek göreceğim aklıma gelmezdi. Özellikle tecavüz ve şiddete uğrayan kadınlar ile kadın örgütlerinden inanılmaz destek var. 12 yaşındaki bir kız ise 'Çilem abla sakın kendini katil olarak görme' diyor. Erkekler 'Siz kadınların önünde saygıyla eğiliyoruz' diye yazıyorlar. Evlenme teklifi yapılan mektuplar da alıyorum. Ancak onlara cevap vermiyorum. Sadece kadınlarla yazışıyorum" dedi. Lise terk olan Karabulut, bitirme sınavlarına girip hukuk eğitimi almayı ve şiddet gören kadınların sesi olmayı planladığını söyledi. "Ne yapıp edip hukuk okuyacağım. Adalet isteyen kadınlara destek vereceğim" diyen Karabulut, evlendikleri ilk günden beri şiddet uyguladığını, hamileyken ve lohusayken bile tekmeleyip dövdüğünü, en sonunda da fuhuşa zorladığını iddia ettiği eşi Hasan Karabulut için ise şunları söyledi: "Böyle aşık olunur mu bilmiyorum. Ama gözlerim kararmıştı, resmen aşık olmuştum ona. Yaptıklarına kızım için katlanmıştım. İlk aşkımdı ama çilem oldu."

AVUKAT ORDUSU

Çilem Karabulut davasının Özgecan davası kadar önemli olduğunu, 120 avukatın onu savunacağını vurgulayan Adana Kadın Platformu Üyesi Avukat Sevil Aracı Bek ise "Adil yargılama ve kamu vicdanını rahatlatacak bir karar bekliyoruz" dedi. Avukat İsa Ayanoğlu da genç kadının meşru müdafaa hakkını kullandığını belirterek, "Ölen şahıs, odanın kapsını kilitlemiş. Bu durumda Çilem'im kaçma kurtulma şansı yoktur. Çilem canını kurtarmak için bu eylemi gerçekleştirmiştir. Tahliye isteyeceğiz" diye konuştu. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hasan Karabulut Türkiye Seyhan 3.Sayfa Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title