Haberler

CHP'de sıcak saatler! İki belediye başkanı istifa kararı aldı, Kılıçdaroğlu engelledi

Güncelleme:

14 Mayıs seçimleri öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Partiler seçim çalışmalarını hızlandırırken, milletvekili olmak isteyen kamu görevlileri ise görevlerinden istifa etti. Kulislerde yer alan habere göre CHP'li Kırklareli ve Ardahan belediye başkanları da aday adaylığı için istifa etme kararı aldı. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu istifaları veto ettiği öğrenildi.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi hareketli günler yaşanıyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklanırken, Millet İttifakı'nın adayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

2 BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFASINA İZİN VERİLMEDİ

Seçime 2 aydan az bir süre kalırken, partilerde adaylık başvuruları ise devam ediyor. Seçim takvimi kapsamında istifa için son tarih olan 16 Mart'ta istifalar art arda geldi. CHP'li Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in de milletvekili aday adayı olmak için istifa etmek istediği öne sürüldü. Ancak kulislerde konuşulanlara göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu istifa taleplerini veto etti.

ADAY OLMAK İÇİN GÖREVLERİNİ BIRAKTILAR

Öte yandan Hatay Valisi Rahmi Doğan da 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Kızılay'ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi de AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için İBB'deki Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Maltepe Meclis üyeliği görevlerini bıraktı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Yücel AtaBir:

Siyaset nasıl bişey biliyormusunuz. Ekrem imamoglun soru sorulmuştu eşcisel evlilik hakkında fikriniz nedir karşımısınız diye adam eee iii uu ben özgürlükcüyüm herkese saygım var demişti başka bir günde camide sübheneke rabiyel ala izzeti amme diyen birisi işte siyset böyledir

179
95
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

demekki işin içine menfaat girdiğinde hangi partiden olduğu farketmiyor ben her zaman söylerim sözümünde arkasındayım milletvekilliği için istifa eden kim olursa olsun tekrar geri alınmasın başka bir işte verilmesin kendine güvenen istifa etsin bu siyasetçilerin kurduğu kokuşmuş bir düzen

151
4
yanıtYanıtla
Seray Mert:

Dokunulmaz olmak için yapıyorlar.

133
14
yanıtYanıtla
Demet Alptekin:

İmamınoglu için bulunmaz bi fırsat beceriksiz başkan böylece bu işten sıyıracakti...

51
50
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Niye istifa ediyorlarki allah allah sucmu islediler istifa ne demek burasi arjantin degil kardesim

1
52
yanıtYanıtla
taner ipek:

Affını isteseymiş yaa yıl oldu 2023 halen istifa eden var ehue

9
0
yanıtYanıtla
Bahaddin Yolcu:

İleri demokrasi işliyor..

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title