Haberler

Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli? Cevat Akşit hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

İlahiyatçı, din bilgini ve akademisyen olan Cevat Akşit'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli? Cevat Akşit hayatı ve biyografisi nedir? Cevat Akşit kitapları neler?

Fransızca ve Arapça bilen Prof. Cevat Akşit'in İşletme Hukuku ve İş Hukuku konularında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin dışında İslam Hukuku ve İş Hukuku alanında çeşitli kitapları ve yurtiçi-yurtdışında yayınlanan makale, konferans ve konuşmaları bulunuyor. Peki, Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli? Cevat Akşit hayatı ve biyografisi nedir? Cevat Akşit kitapları neler? İşte detaylar haberimizde...

CEVAT AKŞİT KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Cevat Akşit ilahiyatçı, din bilgini ve akademisyendir. Tam adıyla M. Cevat Akşit, 1938 tarihinde Denizli'nin Yatağan ilçesinde doğdu. Cevat Akşit henüz 4 yaşındayken babasını kaybetti. Babası Şakir Ali Efendi dört yaşındayken vefat etti. Akşit, annesi Havva Hanım tarafından büyütüldü. İlkokulu bitirdikten sonra iki yıl amcası Zühtü Akşit'ten Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri alan Cevat Akşit, 1952 yılında Isparta İmam-Hatip Okulu'na girdi. 1956 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulu'na geçiş yapan Cevat Akşit, 1958 senesinde buradan mezun oldu. Aynı yıl müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun yıllar boyunca Mehmed Zahid Kotku Hazretleri tarafından ilim aldı. 1963 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965 senesinde de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi aynı anda bitirdi. 1975 yılında doktor, 1980 yılında doçent ve 1988 senesinde de İslam Hukuku profesörü oldu.

CEVAT AKŞİT HOCA NEREDE ÇALIŞTI?

Prof. Cevat Akşit, 1970-1980 arası dönemde öğretim üyeliğinin dışında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Traktör Fabrikası A.Ş.'de murakıplık, İzmir ve İstanbul barolarında avukatlık gibi çeşitli idari, hukuki, sınai ve ticari faaliyetleri beraber yürüttü.

Fransızca ve Arapça bilen Prof. Cevat Akşit'in İşletme Hukuku ve İş Hukuku konularında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin dışında İslam Hukuku ve İş Hukuku alanında çeşitli kitapları ve yurtiçi-yurtdışında yayınlanan makale, konferans ve konuşmaları bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü'nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan Cevat Akşit, buradan emekli olmuştur.

Cevat Akşit 1938'de Denizli Yatağan'da dünyaya geldi. İlkokul bitirdikten sonra Akşit, amcası Zühtü Akşit'ten Kur' anı Kerim ve Arap dili dersleri aldı.

Cevat Akşit 1958 yılında müezzin olarak atandığı Fatih Zeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun seneler Mehmed Zahid Koktu tarafından öğrenim gördü.

Akşit İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi aynı dönemde bitirdi.

Cevat Akşit 1988' de islam hukuku profesörü oldu.

CEVAT AKŞİT HOCA KAÇ YAŞINDA?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit hoca 84 yaşındadır.

CEVAT AKŞİT ÇOCUĞU VAR MI?

Evli ve Cevat Akşit'in dört tane çocuğu vardır.

CEVAT AKŞİT BOYU KAÇ? CEVAT AKŞİT KAÇ KİLO?

168 cm boyundadır.

71 kilo ağırlığı civarındadır.

CEVAT AKŞİT KAÇ DİL BİLİYOR?

Fransızca ve Arapça dillerini konuşuyor.

CEVAT AKŞİT HOCA ÖLDÜ MÜ?

Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamayla iddialar yalanlandı. Yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyuna,

Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi ile ilgili sosyal medyada vefat ettiğine dair dolaşan bilgiler tamamen asılsızdır. Hocaefendi gayet sağlıklıdır elhamdülillah. Hiçbir rahatsızlığı yoktur ve tercüme faliyetlerine, haftalık Hadis sohbetlerine devam etmektedir.

CEVAT AKŞİT YAZDIĞI KİTAPLAR?

2006- Mutlu Evlilik

2006- Günlük Dualar

2007- İslam'da Ticaret Prensipleri

2007- İslam'da Lanetliler

2011- Pratik Hac Rehberi

2011- Mutlu Evlilik İslami Esasları

2011- İslam Ticaret Hukukunda Haksız Rekabet ve Modern Ticaret Hukuku

2011- İslam Ceza Hukuku ve İnsanı Esaslar

2011- İslam'da Lanetliler Toplumsal Yaralar

2014- Müslümanın 24 Saati ve Günlük Dualar

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Denizli Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title