Haberler

'Cem Yılmaz Olan Benim'

Cem Yılmaz Reklamcılıktan Komedyenliğe, Reklamlarına ve Kendisine Yapılan Eleştirilere Kadar Her Şeyi Konuştu.

CEM YILMAZ REKLAMCILIKTAN KOMEDYENLİĞE, REKLAMLARINA VE KENDİSİNE YAPILAN ELEŞTİRİLERE KADAR HER ŞEYİ KONUŞTU.

Hem göz ardı edilemez bir başarıya sahip hem de bir o kadar eleştiriliyor Cem Yılmaz. O sadece reklamlarda rol almıyor, reklam kampanyalarını yürütüyor ve kreatif sürecin her safhasında bulunuyor.

Mediacat dergisinden Fulya Çimen, Cem Yılmaz ile reklamcılıktan komedyenliğe, Telsim'den Türk Telekom'a ve kendisine yapılan eleştirilere kadar her şeyi konuştu.

Reklamlarda çok sık görüyoruz sizi. Cem Yılmaz'ın markanın önüne geçtiği konusu da uzun süredir tartışılıyor. Siz buna katılıyor musunuz?

Bu tartışmaların olması gayet doğal. Olumlu da buluyorum açıkçası. Bu insanların ilgilendiği bir konu olduğunu gösterir. Bir reklam duayeni değilim ama bu sektörde uzun zamandır işin kreatif tarafından emeğim geçti. Benim içinde bulunduğum reklamlar ünlü ve ürün buluşması değil sadece. İşin kreatif kısmında da varım. Bunun diğer ünlü ve ürün ortamlarında olmadığını düşünerek olumlu buluyorum tartışmaları. İnsanlar beni ve performansımı değerlendirmek istiyorlar. Çalışmalarımın karşılığını şimdiye kadar hep almışımdır da vermişimdir de. Normalinde üzerinde bir başarıya sahip olduğumu düşünüyorum. Çok normal tartışmaları.

Sizce reklamlarda, markanın yüzü olarak sizi kullanmak kolaya kaçmak mı?

Hayır. Bir marka bunun bedelini ödüyorsa ve gerçekleştirebiliyorsa o marka bir şeyler yapıyor demektir. Ben çalışmak için kolay biri değilim zaten.

Şimdiye kadar içinde bulunduğunuz reklamlar siz olamasanız da bu kadar ses getirir miydi?

Birçok reklam var şu an. Bunların bazıları başarılı bazıları ise ses getirmeyen, olsun diye yapılmış şeyler. Benim işlerimin hiçbiri olsun diye yapılmadı. Bu çok net. O kampanyada benim de imzam olduğu için birbirinden ayırt etmiyorum bu meseleyi. Ben, işlerde teklif edilip de üzerine giydirilen bir kimse değilim. Bazen bazı ajans çalışanları ve kreatifleriyle ters düştüğüm olmuştur. Ama bu ses getiren işler benim yaptığım şeyler. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Ben bu başarıları bir arkadaşımla paylaşıyor olsam onun da adını zikrederim tabii ki. Yakın zamandaki Türk Telekom reklamında sahneye çıkan adamın bir şeyler anlatması fikri Ali Taran'ın ve ajansın işidir. Ama metinler bana aittir. Opet reklamında promosyon çalışmalarından oyuncaklara metinlere kadar bütün fikir bana aittir. Doritos da öyle. Bunların reklamcılık bilgisiyle yapılmasına gerek olmadığını söylemiyorum ben. Benim tasarladığım reklamların etkisini bildiğim için söylüyorum. Reklamveren de biliyor bunu. Reklamcı olmasam da o tasarımı yapacak kabiliyette birisiyim.

Yapılan eleştirileri nasıl buluyorsunuz?

Benim şu ana kadar başarısız bir işim yok. Kabul etmiyorum bunu. Her işimde neticeler ortada. Bunu söylerken son işi ayırıyorum çünkü daha yeni o. İnsanlar beğenileriyle hareket ediyor. 'Ben bu filmde öteki kadar gülmedim'. Reklam filmlerinde gülünmesini ben icat ettim zaten. Benim filmlerimle benim filmlerimi kıyaslıyorlar. Dolayısıyla bilmedikleri şeyler var. Kendilerine tavsiyem bilmiyorlarsa öğrensinler. İnsan bazı konularda sakin ve mütevazı olabilir ama benim yaptığım işler ortadayken ben herhangi bir metin yazarı çocuktan akıl alacak pozisyonda değilim. Kreatif fikrin ne olduğunu bana anlatmasınlar ben meslek icat etmişim. Cem Yılmaz olan benim. Profesyonellerin kıskançlığını anlayabiliyorum. Tüketicinin beğenisini de anlayabiliyorum. Pepsi'nin generation reklamında Spice Girls kullanması sizin zevkinize hitap eder diğerlerininkine etmez. Türk Telekom reklam filminin hedefi Opet'inkinden farklıdır. Ama bu 'benim hoşuma gitmedi' diyerek değerlendirilecek bir konu değil. Bunlar birine teklif edildiği zaman insanın elinin ayağını titreten işlerdir. Bunları yapmak kolay değil; böyle bir etki yaratmak hiç kolay değil. Sektörden saygı bekliyorum ama göstermeseler de problem değil. 5-6 markayla çalışmış biriyim ve çalışmasam da olur problem değil. Ama şöyle düşünmeleri beni rahatsız ediyor: Sektörden olmayan birisi nasıl bu kadar başarılı işlere imza atıyor?

Reklamlarda metinleri siz yazıyorsunuz mutlaka…

Değişken. Çoğu zaman ben yazıyorum. Yazmadığım filmlerde oldu ama bu sadece reklam filmlerinin metnini yazmak anlamına gelmiyor. Doritos Alaturka ve Opet kampanyalarının tamamını ben yaptım. Ben kendi onaylamadığım senaryoda oynamam zaten. Benim yazmamı istemelerini tercih ederim ve bunu söylerim. Bunu da isterler zaten. Benim verdiğim hizmet yalnızca reklam filmlerinde oynamak değil. Ben fikir, proje ve tasarım gibi şeyleri öneriyorum.

Beyin ile olan ortaklığınızda ayrıldınız. Tekrar reklamcılık yapmayı düşünüyor musunuz?

Çok zevkli bir iş bence reklamcılık. Yaparım da ama o ilişkiler yumağını sağlayabileceğimi sanmıyorum. Reklamcılıkta benim anladığım departman kreatif bölüm. Ben iş adamlığı kısmını yapamam, onu anladım. Reklam dünyasında ciddi bir iş adamlığı olması lazım. Bunu alaycı bir şekilde söylemiyorum. Ciddi bir şey bu. Benim öyle bir kabiliyetim yok. Beni belli bir ücret karşılığında çalıştırabilirsiniz; derseniz ki 'benim senin o aptal fikirlerine' ihtiyacım yok', ben o zaman 'o aptal fikirlerle nasıl sizden daha başarılı oluyorum?' derim. Her yaptığım işte 'Cem Yılmaz bitti, bitiyor' falan. Öfff… Ne kadar sıkıcı insanlar bunlar. Kreatif dünyada sıkıcı insan olur mu? Ne ayıp. Bunları birileri pompalıyor. Benim korkum gençlerin de bu şekilde yetişmesi. Sürekli eleştiriyorlar sonra da taklit ediyorlar. Ondan sonra Kristal Elma'yı hep beraber kaldıralım Cem. Hep beraber olur mu? Uyanık. Siz kaldırın hep beraber ben geliyorum.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title