Haberler

Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder'in hastalığı neydi, ne kanseriydi? Canan Ergüder kaç yaşında, nereli? Hayatı ve biyografisi

Güncelleme:

Menajerimi Ara dizisinde canlandırdığı Feris karakteriyle dizi piyasasına bomba gibi giren ancak daha sonra meme kanserine yakalanması nedeniyle dizi setine veda eden ünlü oyuncunun hayatı merak edildi. Peki, Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nereli? Canan Ergüder mesleği nedir? Canan Ergüder hayatı ve biyografisi nedir? Canan Ergüder'in hastalığı neydi, ne kanseriydi?

Canan Ergüder kimdir sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Menajerimi Ara dizisinde canlandırdığı Feris karakteriyle dizi piyasasına bomba gibi giren ancak daha sonra meme kanserine yakalanması nedeniyle dizi setine veda eden ünlü oyuncunun hayatı merak edildi. Peki, Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nereli? Canan Ergüder mesleği nedir? Canan Ergüder hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde… Canan Ergüder kaç yaşında, nereli?

CANAN ERGÜDER KİMDİR?

Canan Ergüder (d. 15 Temmuz 1977, İstanbul), Türk oyuncu.

15 Temmuz 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okudu.

Tiyatro eğitimine Franklin and Marshall College'da başlayıp daha sonra The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Ayrıca LAMDA'da (London Academy of Music and Dramatic Arts) Shakespeare Atölyesi'ne katıldı. Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve David Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip oldu.

Actors Studio ve Baryshnikov Foundation aracılığı ile Workcenter di Jerzy Grotowski & Thomas Richards'dan Mario Biagini'nin oyunculuk atölyesinde çalışmak için seçildi. 2007 Uluslararası Hoboken Film Festivali'nde Shooting Johnson Roebling adlı uzun metraj filmde canlandırdığı "Nancy" rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Oynamış olduğu bazı oyunlar Graceland, Rattlesnake, Twelfth Night, Love's Labor's Lost, Three Sisters ve Arcadia'dır. 2007'de Türkiye'de Bıçak Sırtı dizisiyle televizyon sektörüne adım atıp akabinde Binbir Gece ve Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizileriyle devam etti. 2009 yılında 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Bayrak adlı oyunda canlandırdığı "Kadın" rolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu seçildi. 2010'dan bu yana Will, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Russel Crowe'un yönettiği Son Umut (The Water Diviner) ve Hiner Saleem'in yönettiği Tight Dress adlı filmlerde rol aldı.

Ergüder, en son Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı televizyon dizisinde rol almış fakat yeni bir projede (Atlılar) yer almak için diziden ayrılmış ancak proje iptal olmuştur.

Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır.

25 Ağustos 2020'de Menajerimi Ara dizisinde "Feris Dikmen" karakterini canlandırmaya başladı.

6 Nisan 2021'de meme kanserine yakalandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Canan Ergüder kimdir? Canan Ergüder kaç yaşında, nereli? Canan Ergüder biyografisi!

TİYATRO

2013 - Nehir - (Jez Butterworth), Oyun Atölyesi

2010 – Fırtına- "Caliban/Ferdinand" Uluslararasi istanbul Tiyatro Festivali

2010 – Bomba - "Garson Kız" - Garaj İstanbul/ IKSV Salon

2009-2012 – Bayrak - "Kadın" - Garaj İstanbul/ Muammer Karaca/ KREK

2007 - The Patient Therapist- "Sydney"- The Chernuchin Theater

2004 - Rattlesnake - "Jessie"-The Workshop Theater Co.

2004 - Graceland-"Donnie' n' Marie"-The Connelly Theater

2004 - Graceland-"Donnie' n' Marie"-The Workshop Theater Co.

2001 - Anthony & Cleopatra-"Charmian"-Expanded Arts

2001 - The Median Line-"Kate"-Access Theatre

2000 - The Median Line-"Kate"-Grove Street Playhouse

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

2015 - Dar Elbise (Sinema Filmi)

2014 - Son Umut (Sinema Filmi)

2014 - Güllerin Savaşı (Gülfem) (TV Dizisi)

2013 - Galip Derviş (Leyla Gürsoy) (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2012 - Atlılar (Seslendirme) (TV Dizisi)

2011 - Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (Savcı Esra) (Sinema Filmi)

2011 - Babam İçin (Mina Bilic) (Sinema Filmi)

2010 - 2011 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Savcı Esra) (TV Dizisi)

2007 - 2008 - Binbir Gece (Eda) (TV Dizisi)

2007 - Bıçak Sırtı (Serra) (TV Dizisi)

CANAN ERGÜDER HASTALIĞI NE?

Geçtiğimiz aylarda meme kanseri teşhisi konulan oyuncu Canan Ergüder, tedavi sürecine başlamıştı. Ergüder, o dönem rol aldığı Menajerimi Ara dizisine de veda etmişti. Ardından tedavisinden pozitif sonuç aldığını belirterek setlere geri dönmüştü.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Canan Ergüder Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title