Haberler

Çanakkale: Çanakkale'de, Biçerdöver Ve Anız Yangınlarının Önlenmesi İçin Kontrol Ekipleri Kuruldu

Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü, biçerdöver tarla kontrolleri ve anız yangınlarının önlenmesi için il genelinde 17 kontrol ekibi kurdu.

Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü, biçerdöver tarla kontrolleri ve anız yangınlarının önlenmesi için il genelinde 17 kontrol ekibi kurdu.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, biçerdöverlerin yangın söndürme tüpü bulundurmadan hasada çıkmalarının yasak olduğunu belirterek, "Tarımsal üretimde birim alandan daha fazla ve kaliteli verim almak amacıyla gerek üretim tekniklerinde gerekse makineli tarımda, tarımsal faaliyetlerin önemli ivme kazandığı bilinmektedir. Verim artışının sürdürülebilirliği ise ancak doğaya zarar vermeyecek şekilde, eldeki kaynakların bilinçli olarak kullanılmasıyla mümkündür. Ancak son yıllarda iyi bir tohum yatağı hazırlama gerekçesiyle anızların yakılması yurdumuzun birçok yerinde yaygın hale gelmiştir. Büyük ekonomik kayıplara neden olan ve ekolojik dengeyi bozan anızların yakılması ülke genelinde yasaklanmıştır. İlimizde biçerdöverlerin neden olabileceği anız yangınların önlenmesi ve biçerdöverlerin meydana getirdiği büyük ekonomik kayıplara neden olan tane kayıplarının önlenmesi amacıyla müdürlüğümüzce il genelinde 17 adet kontrol ekibi oluşturulmuştur. Kontrol ekipleri hasat sezonu boyunca 2006 yılı için Çanakkale İli Orman Yangınları Önleme Komisyonu'nun ve 30.5.2006 tarihli biçerdöverlerin kontrolleriyle ilgili alınan valilik kararı gereğince kontrollerini yapacaklardır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title