Haberler

Calıfornıa: California'da 3. Türk-amerikan İş Konferansı

California'nın Berkeley kentinde 3. Türk-Amerikan İş Konferansı (TABCON) düzenlendi. Konferansta pek çok başarılı şirketin temsilcileri de görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.

Dün, 3.'sü düzenlenen 'teknolojiye ağırlık vermek ve Türkiye'de yatırım yapmak' temalı Türk-Amerikan İş Konferansı, "Gelecekte var olmak ya da olmamak" sloganıyla toplandı. Efe Orhun başkanlığında ve Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Engin Ansay'ın desteğiyle düzenlenen konferansta, Sabancı Holding, Anadolu Holding, Avea, İntel, Tibco Software ve daha birçok büyük şirket temsilcisi, fikir alış verişinde bulunma fırsatını yakaladı.

Türkiye'de bilgi teknolojileri sektöründe hızla gelişimi ve dışa açılımının hedeflendiği vurgulanan konferansta ana hedef, 'Türkiye'yi bilgi ve iletişim teknolojileri üreten ve ihraç eden bir ülke haline getirmek' olarak gösterildi. Ayrıca konferansta bilgi teknoloji pazarının Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payının yüzde 0.7'den Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ortalaması olan yüzde 2'lerin üzerine çıkarılması gerektiği de vurgulandı. 2010 yılında 400 milyon dolar yazılım ve hizmetler ihracatı ile ihracat iç pazarın yüzde 13 seviyesine gelmesinin gereğine işaret edilen panelde, OECD kaynaklı bilgilerde katılımcılara sunuldu.

Los Angeles Başkonsolosu Engin Ansay'ın "hoş geldiniz" konuşmasıyla başlayan konferansta, İstanbul Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Reha Denemeç, Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Şükrü Elekdağ ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Abdullah Akyüz de birer konuşma yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title