Haberler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a İnegöl'de Coşkulu Karşılama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a İnegöl'de coşkulu karşılamaBURSA – Bursa'da Recep Altepe'nin istifasının ardından meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alinur Aktaş, memleketi İnegöl'de coşkuyla karşılandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a İnegöl'de coşkulu karşılama

BURSA – Bursa'da Recep Altepe'nin istifasının ardından meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alinur Aktaş, memleketi İnegöl'de coşkuyla karşılandı.

Recep Altepe'nin istifasının ardından Vali İzzettin Küçük'ün çağrısıyla toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı Bursa'nın yeni başkanı olarak seçti. Seçimin ardından İnegöl Belediyesi önünde vatandaşlarla bir araya gelen Aktaş helallik aldı, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Şemdinli'de şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarına başsağlığı dileyen Aktaş, şehit askerlerden birinin Kestel'de ikamet eden babasını ziyaret ettiği ve kendisine "1 değil bin tane Emreler bu vatana feda olsun" dediğini aktardı.

Bundan tam 163 ay önce İnegöl Belediye Başkanlığı görevini devraldığını belirten Aktaş, "Tam 4 bin 980 gün geçmiş. 13.5 yıl, Allah'a hamdolsun, bu süre zarfında İnegöl'ümüze farklı farklı hizmetleri kazandırdık. Parkından bahçesine, sosyal kültürel faaliyetlerden, burslarından, eğitim kurumlarına kadar el uzattık. Gece 2'de hasta haber verildi, hastaneleri aradık. Ağzı olan konuştu, birileri bir şeyler anlattı ama biz cenabı Allah'a ellerimizi açtık. Yarabbi bu siyaset gemisini limana en sağlıklı bir şekilde yanaştırmayı bizlere nasip et dedik. Bizde bu makam ve mevkiler bir imtihan yeridir, vakti geldiğinde onurumuz ile şerefimiz ile sahiplerine teslim etmeyi bize nasip et diye dua ediyoruz. Bu kapılar hizmet kapısı" dedi.

"Dört dörtlük değiliz ama biz İnegöl'e aşıktık ve her şeyimizdi" diyen Aktaş, "Allah bize bu görevi nasip etti ya bizde bunun hakkını vereceğiz. Bazen tartışma ortamı içerisinde olduk ama yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Turgay Yel başkanımız bana her ne kadar hoş geldin dese de bana misafir muamelesi yapmayın bu şehir benim şehrimdir.

Bursa'nın sorunlarını biliyoruz ama özellikle şunu ifade etmek istiyorum artık konuşma zamanı değil. Biliyorsunuz bu görevi bir büyüğümüz daha 2004-2009 seneleri arasında 5 sene yapmıştı. Allah razı olsun, hizmetleri ile hala anılıyor. Aynı şekilde Recep Başkanımız ile ilgilide kesinlikle aynı kanaatler içerisindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Alinur Aktaş Recep Altepe İnegöl Genel Haberler

title