Haberler

    Borusan'dan Leyla Gencer Anısına

    Geçen 10 yıl boyunca Leyla Gencer’i Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın sezon programında yer verdiği bir operanın konser versiyonuyla anan Borusan Sanat, 10. yıl için özel bir projeyi hayata geçirdi.

    Geçen 10 yıl boyunca Leyla Gencer'i Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın sezon programında yer verdiği bir operanın konser versiyonuyla anan Borusan Sanat, 10. yıl için özel bir projeyi hayata geçirdi.

    "Donizetti Queens" adlı bu proje, bestecinin İngiltere tarihinin üç kraliçesini konu alan "Anna Bolena", "Roberto Devereux" ve "Maria Stuarda" operalarını Leyla Gencer'in yorumuyla müzikseverlere ulaştırmayı hedefliyor.

    Gencer'in dev repertuvarının içinde Donizetti operaları çok özel bir yere sahip.

    Proje, Leyla Gencer'in "Anna Bolena"nın 11 Ağustos 1958'de RAI Milano, "Roberto Devereux"nun 2 Mayıs 1964'te Napoli'deki San Carlo Tiyatrosu ve "Maria Stuarda"nın 2 Mayıs 1967'de Floransa'daki canlı kayıtlarını bir araya getiriyor. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Leyla Gencer İstanbul Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title