Haberler

Greta Thunberg kimdir? Greta Thunberg kaç yaşında, hastalığı ne?

BM İklim Zirvesi'ne katılarak yaptığı konuşmayla tüm dünyanın beğenisini kazanan Greta Thunberg hayatı merak ediliyor. Greta Thunberg, 16 yaşında İsveçli aktivisttir. Peki, Greta Thunberg kimdir, hastalığı nedir?

İklim değişikliği nedeniyle yaptığı okul grevinde tanınan küçük çevreci aktivist Greta Thunberg, BM İklim Zirvesine katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trump ile olan görüntüsü de gündem olan Greta Thunberg BM konuşması ve daha fazlası…

GRETA THUNBERG KİMDİR?

Thunberg, 3 Ocak 2003'te İsveç'te dünyaya geldi. Ağustos 2018'de iklim değişikliği ile savaşılmaya bir an önce başlanması gerektiği konusunda protestolara başlayan İsveçli eylemcidir. "İklim için okul grevi" ile medyanın dikkatini çeken Thunberg, o günden bu yana bir iklim aktivisti olarak biliniyor.

BM İklim Zirvesi'ndeki konuşmasıyla adından söz ettiren Greta Thunberg kimdir?

İlk grevinin ardından medyada geniş yer tuttu ve okullar iklim hareketi için greve Kasım 2018'de başladı. Aralık ayında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP24) konuşarak dünya çapında destek gördü.

OTİZMİN BİR TÜRÜ OLAN ASPERGER SENDROMUNA SAHİP

''Bile bile kitlesel bir yok oluşa mı neden oluyoruz? Biz cani miyiz?'' sorusunu dünya politikacılarına yönelten Greta, 8 yaşında iklim değişikliği ve küresel ısınma kavramlarıyla karşılaşarak bunlar üzerine birçok belgesel izleyip, çeşitli kaynakları okumuş. Çalışmaları neticesinde Dünya'da olanların insan eylemleri sonucu geliştiğini öğrenince küçük aktivist 11 yaşında depresyona girmiş. Aynı zamanda Greta Thunberg, otizmin bir türü olan asperger sendromu ve seçici konuşmamazlık rahatsızlığına sahiptir.

BM İklim Zirvesi'ndeki konuşmasıyla adından söz ettiren Greta Thunberg kimdir?

2019 Temmuz ayında Petrol İhracatçı Ülkeler Örgütü (OPEC) adına, genel sekreter Mohammed Barkindo, iklim aktivisti olan Thunberg'i ve diğer gençleri fosil yakıt endüstrisi için "en büyük tehdit" olarak ilan etti.

BM İklim Zirvesi'ndeki konuşmasıyla adından söz ettiren Greta Thunberg kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Greta Thunberg Donald Trump İsveç İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title