Haberler

Bitlis: Tatvan Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açtı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kursları başarıyla bitiren bayanlar başarı belgelerini aldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu, M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Vali M. Keramattin Köksal İlköğretim Okulu'nda kurs alan 325 kursiyerin, makine nakışı, el nakışı ve giyim dallarında yaptıkları eserler, Tatvan Halk Eğitim Merkezi salonunda sergilendi. Açılış töreninde konuşan Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürü A. Cebbar Aybay, yaygın eğitimde okuma imkanı bulamayan bireylere gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak çabasında olduklarını söyledi. Aybay, ilçe genelinde açtıkları 199 kursa 2 bin 183'ü bayan olmak üzere toplam 4 bin 816 kursiyerin katıldığını ve serbest piyasaya, kamu kurum ve kuruluşlarına kalifiyeli ara eleman yetiştirdiklerini söyledi. Tatvan İlçe Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ise, başarılı çalışmalarından dolayı kursiyerleri kutlarken, bu kursları köylere götürmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi. Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri verilerek, katılımcılar tarafından düzenlenen sergi gezildi. Törene, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker ile İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title