Haberler

Aşk-ı Memnu'daki Bihter Ziyagil karakteri, 10. ölüm yıl dönümünde Twitter'da anıldı

Güncelleme:

Bir döneme damga vuran Aşk-ı Memnu dizisinin ana karakteri Bihter Ziyagil, ölümünün 10. Yıl dönümünde sosyal medyayı salladı. Tekrar bölümleri ile günümüzde de izlenen dizi, hala merakla takip edilirken Bihter Ziyagil'in ölüm yıl dönümü için atılan tweetler Twitter'da 1. sırada yer aldı.

79 bölüm yayınlanan ve her bölümü ile izleyicinin beğenisini toplayan Aşk-ı Memnu dizisi, günümüzde de ilk günkü etkisini sürdürüyor. Bihter Ziyagil, ölümünün 10'uncu yıl dönümünde tekrar hatırlanırken sosyal medya Bihter Ziyagil paylaşımları ile sallandı.

BAŞROL OYUNCULARI DA PAYLAŞIM YAPTI

Dizide Bihter'in annesi Firdevs Yöreoğlu'nu canlandıran Nebahat Çehre, Instagram hesabından dizideki "Ben bu kadını tanıyorum. Aynı hırs, aynı öfke, aynı ihtiras. Ne kadar babamın kızıyım desende sen benim kızımsın Bihter. Seninle gurur duyuyorum" repliğini paylaştı. Beren Saat ise bu paylaşıma kırmızı kalp koyarak karşılık verdi.

Aşk-ı Memnu'daki Bihter Ziyagil karakteri, 10. ölüm yıl dönümünde Twitter'da anıldı

Peki, Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil ne zaman öldü? Bihter Ziyagil'i rolünde kim oynadı? Bihter Ziyagil neden öldü? İşte, Bihter Ziyagil hakkında merak edilenler…

BİHTER ZİYAGİL KİMDİR?

Bihter Ziyagil, Halid Ziya Uşaklıgil'in romantik drama romanından uyarlanan aynı adlı Aşk-ı Memnu dizisinin başrol karakteridir.

Aşk-ı Memnu'daki Bihter Ziyagil karakteri, 10. ölüm yıl dönümünde Twitter'da anıldı

BİHTER ZİYAGİL'İ ROLÜNDE KİM OYNADI?

Bihter Ziyagil karakteri, 2008 yapımı Aşk-ı Memnu dizisinde ise Beren Saat tarafından canlandırılmıştır.

BİHTER ZİYAGİL NEDEN ÖLDÜ?

Babasının ölümünden annesini sorumlu tutan Bihter, ona kin duymaktadır. Annesini mutsuz etmek için zekasını ve güzelliğini kullanmaktan çekinmez. Ancak yalnızlık ve hüzün içinde Adnan Bey'le karşılaştığında, onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Bu yolda Adnan Bey'in uzaktan yeğeni Behlül Haznedar ile tutkulu bir ilişki yaşar. Bihter, sevgilisi Behlül Haznedar'ın, farklı biri ile evlenmesine katlanamaz ve farklı sebepler ile de beraber intihar eder.

Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil ne zaman öldü? Bihter Ziyagil'i rolünde kim oynadı? Bihter Ziyagil neden öldü?

BİHTER ZİYAGİL NE ZAMAN ÖLDÜ?

Aşk-ı Memnu dizisindeki Bihter Ziyagil karakteri 10 yıl önce 14 Haziran 2010'da yayınlanan bölümünde intihar etmişti. Bu olay, Bihter Ziyagil'in 10. ölüm yıl dönümünde tekrar hatırlandı ve sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil ne zaman öldü? Bihter Ziyagil'i rolünde kim oynadı? Bihter Ziyagil neden öldü?

AŞK-I MEMNU DİZİSİ OYUNCU KADROSU VE KARAKTERLERİ

Dizide yirmiye yakın oyuncu ana kadroda yer aldı. Dizinin ana kadrosu Ziyagil ailesi ve Melih Bey takımı üzerinden şekillenmektedir. Ziyagil Holding'in sahibi Adnan Ziyagil'i Selçuk Yöntem canlandırmıştır. Adnan Bey, eşini kaybetmiş iki çocuklu, orta yaşlı, zengin bir iş adamıdır. Adnan Ziyagil'in kızı Nihal'i Hazal Kaya, oğlu Bülent'i de Batuhan Karacakaya canlandırdı. Nihal, içine kapanık, 18 yaşında bir genç kızdır; Bülent ise 12 yaşında uyumlu bir çocuktur. Adnan Bey'in ablası Arsen Hanım'ı da Gülsen Tuncer oynadı. Dizinin baş karakterlerinden biri olan Behlül Haznedar'ı Kıvanç Tatlıtuğ oynadı. Behlül, Adnan Bey'in uzaktan bir akrabasıdır, küçük yaşta ailesini kaybedince Adnan Bey onu yanına almış ve çocuğu gibi davranmıştır bu yüzden Behlül ona amca demektedir.

Aşk-ı Memnu'daki Bihter Ziyagil karakteri, 10. ölüm yıl dönümünde Twitter'da anıldı

Melih Bey takımı Yöreoğlu ailesinin lakabıdır, bu aile Melih Bey, Firdevs Hanım ve kızları Bihter ve Peyker'den oluşmaktadır. Dizinin ana karakterlerinden biri olan Bihter, bu ailenin küçük kızıdır ve Beren Saat tarafından canlandırılmıştır. Melih, eşi Firdevs'in onu aldattığını öğrenince kalp krizi geçirip ölmüş ve ölmeden önce iflas ettiği için ailesine yüklü miktarda borç bırakmıştır. Dizide yalnızca flashback görüntülerinde yer almış ve Münir Akça tarafından canlandırılmıştır. Bihter, babasının ölümünden annesini suçlamaktadır. Annesi Firdevs'i Nebahat Çehre oynamaktadır. Ailenin büyük kızı Peyker de Nur Fettahoğlu tarafından canlandırılmıştır. Peyker, önceden Behlül'ün sevgilisidir fakat Behlül onu aldatmıştır. Bu ilişkiden kısa bir süre sonra da Nihat Önal'la evlenmiştir.

Aşk-ı Memnu'daki Bihter Ziyagil karakteri, 10. ölüm yıl dönümünde Twitter'da anıldı

Ziyagil ailesinin evinde, onlarla uzun yıllardır çalışan Süleyman Efendi ve ailesi de yaşamaktadır. Süleyman Efendi'yi Rana Cabbar, karısı Şayeste'yi Fatma Karanfil ve kızı Cemile'yi Pelin Ermiş oynadı. Bu aile dışında Ziyagiller'in evinde Evren Duyal'ın canlandırdığı Nesrin ve Baran Akbulut'un canlandırdığı Beşir de çalışmaktadır. Beşir bu eve küçük yaşta gelmiştir ve yıllardır Nihal'e aşıktır. Eve Firdevs Hanım'la beraber gelen, Ufuk Kaplan'ın oynadığı Rus asıllı Katya da Ziyagil ailesinin çalışanlarından biridir. Bunların dışında, evde Nihal'i bebekliğinden beri yaşayan, çocuklara bakıcılık, öğretmenlik yapan ve Adnan Bey'e platonik olarak aşık olan Fransız kökenli Deniz karakteri vardır. Evdekilerin genellikle "matmazel" diye hitap ettiği karakteri Zerrin Tekindor oynadı.

Dizideki bir diğer aile Hilmi Önal, eşi Aynur ve oğlu Nihat'tan oluşan Hilmi Bey takımıdır. Hilmi Bey, Firdevs Yöreoğlu ve onunla birlikte Ziyagil ailesine düşmandır. Hilmi karakterini Recep Aktuğ, Aynur'u Zerrin Nişancı ve Nihat'ı İlker Kızmaz canlandırdı.

Dizinin ilk sezonunda Behlül'ün sevgilisi olan Elif'i Eda Özerkan, Firdevs Hanım'ın yakın arkadaşı Sevil'i Gülizar Irmak oynadı. Diziye birinci sezonun sonunda dahil olan ve daha sonra Nesrin'le evlenecek olan balıkçıyı Alay Cihan canlandırdı. Diziye ikinci sezon dahil olan Burçin Oraloğlu "Çetin Özder" karakteri ile Firdevs Hanım'ın zengin iş adamı sevgilisi rolünü oynadı. Aynı sezonda kadroya dahil edilen Zerrin Arbaş Hülya rolünde Firdevs ve Çetin Özder'in ortak arkadaşı olarak yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Halid Ziya Uşaklıgil Beren Saat Haberler

500

Yorumlar (14)

RAMAZAN:

ABİM EVDE YOK İKEN YENGEM İLE BU DİZİYİ İZLİYORDUK DERKEN TATLITUĞ İLE O MEŞHUR SAHNESİ EKRANA GELDİ YENGEM İLE ARAMIZDA BİR ELEKTİRİKLENME OLDU VE OLAN OLDU PİŞMANMIYIM HAYIR GÜZEL BİR GECEYDİ.

3
10
yanıtYanıtla
HIMM:

DİZİLERİN İNSANI GETİRDİĞİ NOKTA DİYOSUN

yanıt1
yanıt0
serkan:

bu diziden sonra herkez amcasının karısına sulanmıştı yengeler bu diziden sonra kocalarını boynuzladı

6
2
yanıtYanıtla
Gün:

Halit Ziya bu romanı Türk aile yapısının modernlesmeyle bozuldugunu göstermek için yazmıştır eminim.Dizisinin de Türk aile yapısını bozduğunu söylüyorlar.

3
4
yanıtYanıtla
aaa:

aile yapısı öyle basit kurgulardan bozulacak bir şey değil insanların içinde varsa sorumlusu tv dizisi olmuyor isterse herkes ailesini korur ona göre davranır yoksa ahlaksızlığı seçer.

yanıt1
yanıt1
Gürcü:

Bu dizinin yayınlanmasına izin vereni bulup bi güzel döveceksin.

4
3
yanıtYanıtla
haylass:

İğrenç bir diziydi

4
3
yanıtYanıtla
İlda:

Bu diziyi bu kadar özel yapan ne zamanında bende izledim ama tiryakisi değilim bazı oyuncuların dizideki rolleriyle anılması da tuhaf biri de Kurtlar vadisinde Çakır dı

1
3
yanıtYanıtla
x:

Zaten bu diziden sonra bi icraatı olamadı

2
1
yanıtYanıtla
BÜŞRA:

ALLAH RAHMET EĞLESİN TAHSİLATINI AF ETSİN MEKANI CENNET OLSUN.

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title