Haberler

Beşiktaşlı Eski Yönetici Orman: - ''yönetim Transfer Konusunda Hatalı Davrandı''

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve son genel kuruldaki başkan adaylarından Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün, transfer konusunda hatalı davrandığını iddia etti.

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve son genel kuruldaki başkan adaylarından Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün, transfer konusunda hatalı davrandığını iddia etti.

Orman, Radyospor'da katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, bir önceki sezon 12, geçen sezon 10 futbolcu transfer eden Beşiktaş'ın, bu sezon da yaklaşık 10 futbolcunun transferini gerçekleştirdiğini kaydederek, ''Her yıl, başarı için yeni bir takım kurdular. Bu transferlerde de hatalı davrandılar'' dedi.

Yönetimin, Bobo ve Delgado'nun transferlerinde hata yaptığını ve kulübün borç yükünü iyice artırdığını öne süren Fikret Orman, şöyle konuştu:

''Bobo'yu devre arasında kiraladıklarında, satın alma opsiyonunu sözleşmeye koymadılar. Bobo geldikten sonra beklenenden üstün bir performans sergiledi ve tekrar kiralama yolunu seçtiler. Bu kez önlerine bonservisini satın alma şartı getirdiler. Daha önce yapmaları gerekeni mecburen yaptılar ve kulübün kasasından daha fazla para gitti. Öteki oyunculara da hak ettiklerinden fazla para verdiler. Tomas Jun'u bile kiraladılar, ancak sonra geri gönderdiler. Beşiktaş, futbolcular için bir vitrindir, ama sen gidip denemeden oyuncu alıyorsun ve ikinci sınıf futbolcuların deneme tahtası oluyorsun.''

Orman, Delgado konusunda kulübün son derece başarılı bir transfer politikası uyguladığını belirtirken, ''Parayı Ülker Grubu verdi, ancak bu kadar paraya 3 futbolcuyu kadrona katabilirdin. Teknik direktör Jean Tigana bu futbolcuyu çok istemiş olabilir. Ne kadar doğru davrandıklarını lig başladığında göreceğiz, ancak bu hataları üç büyük kulüp de yapıyor. Avrupa'ya 3-5 dolara gelen futbolcular için milyonlarca dolar ödüyorlar'' şeklinde konuştu.

-''YATIRIM YAPMAZSAN...''

Fikret Orman, Beşiktaş'ın her alana yatırım yaptığını, ancak sürekli bir gelir olmayınca, borçların iyice arttığını söyledi.

Yönetimin, son olarak yüzde 15 hisseyi halka açma yoluna gittiğini ve bunun tüzükte yer aldığını, Serdar Bilgili döneminde halka açılırken tüzüğe ''Kulüp hisselerinin yüzde 51'i halka açılabilir'' maddesi konduğunu hatırlatan Orman, ''Yüzde 51'e kadar halka açılabilirsin, ancak bu iznin 4 yıl önce alınması dolayısıyla, etik olarak genel kurula danışılabilinirdi. Sürekli gelir getirecek yatırımlar yapmazsan, borçtan kurtulamazsın, sonra, daha tamamlanmamış Fulya Projesi'nin çeklerini kırdırırsın, halka açılırsın'' dedi.

Orman, ''Milyon dolarlardan bahsetmek kolay, ancak iyi yönetemediğin takdirde günü kurtarma politikaları güdersin'' diye konuştu.

Tuncay Özilhan'ın, gelecek seçimlerde kulüp başkanlığına aday olacağı söylentilerini de değerlendiren Fikret Orman, TÜSİAD başkanlığı yapmış, Türkiye'nin önde gelen bir grubun yönetim kurulu başkanlığını yapan birinin adının, Beşiktaş Kulübü başkanlığı için geçmesini, gurur verici bulduğunu, bunun aynı zamanda Beşiktaş'ın ne kadar büyük bir camia olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title