Haberler

Beşiktaş Belediyesi, Efsane Başkan Özhan Canaydın'ı Ölümsüzleştiriyor

Beşiktaş Belediyesi, bu sene hayata veda eden Türk futbolunun önemli isimlerinden Galatasaray'ın efsane Başkanı Özhan Canaydın'ın heykelini diktirerek, Canaydın'ı ölümsüzleştirmek istiyor.

Canaydın'ın heykelinin yapıldığı atölyede Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, heykel fikrinin nereden geldiğini şöyle anlattı:

"Ben sözlerime sayın Özhan ağabey diyerek başlamak istiyorum. Özhan ağabey, Maçka'da yani Beşiktaş sınırları içerisinden yaşıyordu. Biz onun hiç bir zaman Galatasaraylı olduğunu düşünmedik. Onu hep Özhan ağabey olarak düşündük. Mesela Helsinki'ye, Milano'ya ya da Fransa'ya gittiğiniz zaman bir sürü sanatçı görürsünüz. Özhan ağabey de spor sanatının insanıydı. Özhan ağabey spor kulüplerinin üstündeki bir insandı. Onunla çok sıcak bir ilişkimiz vardır. Babasından Beşiktaş'ın 1906 yılında yapılan rozetini bana vermişliği vardır. Benim Özhan ağabey hastanedeyken gidip anı defterine yazdığım bir yazı vardır. Duygusal bağlarımız fazla ama bu heykel duygusal bağlamda yapılmadı. Canaydın'ın heykelinin Süleyman Seba'nın heykelinin yakınında, iki yakın dosta iyi bir noktada uygun olacağını düşünüyorum. Gönül isterdi ki, Özhan ağabeyin heykelini yaşarken yapalım. Ama daha yaşarken bu ilk adımı atmıştık. O da bu adımı biliyordu. O bizim içimizdeki, yüreğimizdeki biri olarak hep kalacak. İnsanlara yön veren liderlik özellikleriyle o bölgeden geçen insanların hep dikkatini çekecektir diye düşünüyorum."

MURAT CANAYDIN: "NE MUTLU BANA Kİ ÖZHAN CANAYDIN'IN OĞLU OLARAK DÜNYAYA GELMİŞİM"

Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın ise, Beşiktaş Belediyesi'nin bu davranışı karşısında çok duygulandığını belirterek, "Benim için gerçekten çok duygusal anlar. Aynı zamanda da gurur veren şeyler. Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü'nün başkanıydı ama aynı zamanda gördük ki Türk sporuna da çok güzel şeyler yapmış. Sayın başkanımız İsmail Ünal'ın da bu jesti bizi çok duygulandırdı. Ne mutlu bana ki Özhan Canaydın'ın oğlu olarak dünyaya gelmişim. İnsanların öldükten sonra kıymetleri daha da çok anlaşılıyor. Özellikle biz çocukları olarak bunu çok fazla hissediyoruz. İnsanlar 'Bey' gibi 'Sayın' gibi vasıflara sahip olabiliyorlar. Ama Özhan ağabey olamıyorlar. Allah inşallah nasip ederse ben de birgün Murat ağabey olayım" diye konuştu.

YASEMİN CANAYDIN: "CANAYDIN, HERKESİN BİLDİĞİ HARİKA BİR ÖĞRETMENDİ. BENİM DE ÖĞRETMENİMDİ"

Canaydın'ın kızı Yasemin Canaydın da, "Şu anda çok duygulandık. Bu çok güzel birşey. Herkesin bildiği harika bir öğretmendi. Benim de öğretmenimdi. Keşke biraz daha fazla vakit geçirebilseydik. Çok erken bir veda. Onun mirasını omuzlarımızda taşıyoruz. Soyadını taşımak benim için en büyük gurur" ifadelerini kullandı.

Canaydın'ın heykelini yapan helkeltıraş Önder Büyükerman ise, "Heykeli yaparken biraz zorlandım. Surat son derece komplike bir yapıda. Bir artist olabilirmiş aslında. Ben kendisini basından tanıyordum. Kendisi Türkiye'nin en büyük centilmenlerinden birisiydi. Çok saygın bir insandı. 6-0'lık Fenerbahçe maçındaki tavrını biliyoruz. Olağanüstü bir insandı. Çok büyük bir zevkle çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Sergen Yalçın hayranı olduğu öğrenilen Büyükerman, "Bir Beşiktaşlı olarak Galatasaray başkanının heykelini yapmak nasıl bir duygu?" şeklindeki soruya, "Bu harika birşey. Heykeli yapılan insanın niteliği çok önemli. Sonuçta herkesin de heykeli yapılmaz. Bu bir futbol takımını aşmış durum olduğu için çok mutluyum. Ama Sengen'i de çok severim" yanıtını verdi.

HAKAN TARHAN - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title