Haberler

"Ben 1 Gün Kadınken" Diyen KAGİDER Oyuncuları, Ayakta Alkışlandı

Güncelleme:

KAGİDER, on-line eğitim modülleri ile Türkiye'deki tüm kadınlara girişimciliği öğretmeyi hedefleyen bir eğitim platformu projesini hayata geçiriyor.

Projenin fon yaratma amaçlı ilk adımı, BKM’nin derneğe özel kaleme aldığı, KAGİDER ve BKM Oyuncuları tarafından 12 Nisan akşamı sahneye konan “Ben 1 Gün Kadınken” oyunu ile atıldı.

 

KAGİDER, girişimcilik projeleri konusunda 11 yıllık deneyimi ve  “Kadın girişimciliği sadece bir cinsiyet meselesi değil aynı zamanda bir kalkınma, bir eşitlik, bir ekonomik gelişim fırsatıdır” savı ile girişimcileri destekleme çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. KAGİDER’in temel misyonu olan kadın girişimciliği ve istihdamı alanında kapasite geliştirme ve farkındalık yaratma çalışmaları doğrultusunda kurulacak bir online eğitim platformunun lansmanı ve finansmanı için, BKM ekibi tarafından derneğe özel bir tiyatro oyunu kaleme alındı. Ben 1 Gün Kadınken isimli oyun, 12 Nisan ve 13 Nisan gecesi BKM sahnesinde KAGİDER oyuncuları tarafından başarıyla sergilendi.

 

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan’ın yanı sıra aralarında Defne Samyeli’nin de bulunduğu 15 KAGİDER üyesi kadın girişimci ve ünlü oyuncu Hakan Bilgin, 12 Nisan 2014 Cumartesi akşamı ill gösterimi olan oyunun, Ben 1 Gün Kadınken oyunu ile BKM sahnesinde izleyiciyle buluştu. Abdullatif Şener, Belma Satır ve Ali Sunal gibi politika, sanat, iş dünyası ve cemiyet hayatının tanıdık yüzlerinin seyirciler arasında yer aldığı gala gecesinde, KAGİDER Oyuncuları büyük alkış aldı.

 

Gösterimin sonunda, Ben 1 Gün Kadınken Oyunu’nun kurumsal destekçileri BKM’den Zümrüt Arol, Big Chefs’ten Abdurrahman Yavaş ve Vodafone Türkiye’den Gizem Keçeci’ye teşekkür plaketleri sunuldu.

 

BKM tarafından kaleme alınan Ben 1 Gün Kadınken oyunu, girişimci kadınların iş ve sosyal hayattaki sorunlarına göndermeler yapan bir konu üstüne kuruldu. Yönetmenliğini BKM Genel Koordinatörü Celal Tak’ın üstlendiği oyun, KAGİDER üyeleri arasından yine BKM ekibi tarafından seçilen ve tamamı girişimci iş kadınlarından oluşan KAGİDER oyuncuları tarafından sahnelendi. KAGİDER oyuncularının yanı sıra, oyundaki erkek karakterleri canlandırmak üzere ünlü oyuncular Hakan Bilgin, Caner Alkaya, Yavuz Pekman ve Celal Tak da sahnedeydi.

 

KAGİDER oyuncuları arasında (alfabetik sıra ile) Ayşegül Demirağ, Berrin Kuleli, Defne Samyeli, Esra Bezircioğlu, Fisun Usta, Gülden Türktan, Handan Ercengiz, Özgül Öztürk, Özlem Gülerler, Remziye Büyükayman, Sanem Oktar, Selen Erdeniz, Şila Gök, Şule Yüksel ve Yaprak Yapsan yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Defne Samyeli Hakan Bilgin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title