Haberler

Belarus nerede? Belarus nüfusu kaç? Belarus haritası ve konumu!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan askeri hareketlilik sonrası gündeme gelen Belarus ülkesi vatandaşlar merak konusu oldu. Peki, Belarus nerede? Belarus nüfusu kaç? Belarus haritası ve konumu!

Son dönemde dünya gündeminin en önemli konularından biri haline gelen Ukrayna - Rusya gerilimi sonrası konunun detayları araştırıldı. Gelişmeler sonrası Belarus nerede? Belarus nüfusu kaç? Belarus haritası ve konumu konuları araştırıldı.

BELARUS NEREDE?

Belarus resmî adıyla Belarus Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Doğu Avrupa'da bulunan bir devlettir. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Bir Slav devleti olan Belarus'un başkenti Minsk'tir. Komşuları; batıda Polonya, kuzeybatıda Litvanya, kuzeyde Letonya, doğuda Rusya ve güneyde Ukrayna'dır.

Belarus, diğer BDT ülkelerinin yanında, Rusya hükûmetine en yakın müttefiki konumundadır. Rusya ile Birlik Devleti adında devletler üstü bir oluşum kurmuştur

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Belarus Ukrayna Rusya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title