Haberler

Bayındırlık Ve İskan Bakanı Özak Kocaeli'nde... (fotoğraflı/görüntülü)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Devam eden otoyollarımız için 1 trilyon YTL ödenek ayırdık'' dedi.

Kocaeli Valisi Erdal Ata'yı ziyaret eden Bakan Özak, 3,5 yılda başarılı işlere imza attıkları, büyük projeleri bitirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Acil Eylem Planı'nda bulunan duble yollarının kendileri için prestij projeleri olduğunu ifade eden Özak, 400'den fazla şantiyeleri bulunduğunu, buralarda duble yol, devlet yolu, il yolu ve otoyolların yapımının sürdüğünü bildirdi. Özak, şunları kaydetti:

''5 bin 115 kilometre satıh kaplama olarak bitti. 1800 kilometrede üst seviye durumuna geldi. Bir kısmı da toprak seviyesinde. Bu yolu inşallah 7 bine ulaştıracağız. Bizden önce 3 bin 850 kilometre duble yol yapılmış. Kim yaptıysa teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Ama bizim dönemde biraz daha verimli ve aktif çalışmalar oldu.

Duble yollar sayesinde trafik kazaları yüzde 80 mertebesinde azaldı, kafa kafaya çarpışmalar ortadan kalktı gibi. Kullanılan yol, kilometre olarak yüzde 20 çoğaldı. 63 bin kilometre daha yapılacak yolumuz var. Bunlar çok önemli yollarımız.

İzmit Geçişi, İstanbul Boğazı 3. köprüsü, Ankara-İzmir otoyolu bizim en büyük hedeflerimizden birisidir. Devam eden otoyollarımız için 1 trilyon YTL ödenek ayırdık. Bolu tüneli Aralık ayında hizmete açılacak. Bu proje 1 milyar doları aştı.''

-BELEDİYELERE DESTEK-

Bakan Özak, İller Bankası aracılığıyla belediyelere de büyük destekler sağlandığını bildirdi.

''İller Bankasını belediyelere kötü patron olmaktan çıkarttıklarını ve iyi ortak yaptıklarını'' anlatan Özak, yerel yönetimlere yüzde 9 oranında düşük faizli kredi vererek destek çıktıklarını söyledi. Bu kredilerin 3 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli olduğunu ifade eden Özak, ''Önümüzdeki dönemde belediyelerden yüzde 5 kesintileri kesmeyeceğiz. Bunun için yeni bir yasa çıkartıyoruz. Yalnız yapacağımız iş proje. Bunun için teknik danışmanlık ve finans sorununu çözmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Vali Erdal Ata, kent hakkında bilgi verdikten sonra Bakan Özak'a İzmit Saat Kulesi'nin heykelini hediye etti.

Bakan Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Fikri Işık'ı ziyaretinin ardından Vali Ata ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile duble yol çalışmaları devam eden D-130 Karayolunda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title