Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 19 ve 20 Ocak'taki konserinde keman sanatçısı Mikhael Simonyan'a eşlik edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 19 ve 20 Ocak'taki konserinde keman sanatçısı Mikhael Simonyan'a eşlik edecek.

Marek Pijarowski'nin şefliğindeki orkestra, Antonin Dvorak'ın "Vanda Üvertürü Op. 25", Samuel Barber'in "Keman Konçertosu Op. 14", Sergey Rahmaninof'un "Senfonik Danslar Op. 45" adlı eserleri yorumlanacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 18 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: "Genç Osman" 15 Ocak Pazar günü sahne alacak. Turan Oflazoğlu'nun kaleme aldığı yapıtın yönetmeni Şakir Gürzumar. Dekor tasarımını Sertel Çetiner'in, giysi tasarımını Gülümser Erigür'ün yaptığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'nun, müzikleri Can Atila'nın imzasını taşıyor. Eserde Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Mine Medya Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent ve Füsun Akay başlıca rollerde.

Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında sahnelenen

"Bir Tayyare Serüveni", 17 Ocak Salı günü izleyici karşısına çıkacak. Firdevs Aylin Tez'in yazdığı, Mehmet Ege'nin yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Sevgi Türkay'a, ışık düzeni ise Yakup Çartık'a ait. Türk insanının havacılık konusunda yapılan icat ve atılımlarda ne kadar öngörülü ve cesur olduğunun anlatıldığı yapıtta, Nermin Uğur, Levent Çelmen, Hülya Dizmen, İsmet Numanoğlu, Bülent Türkmen, Teoman Gülen ve Fuat Çiyiltepe başlıca rolleri paylaşıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Aristophanes'in yazdığı, Yücel Erten'in dilimize çevirerek, oyunlaştırıp yönettiği "Barış", bugün, yarın ve 14 Ocak'ta temsil verecek. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, giysileri Sevgi Türkay'a, ışığı Şükrü Kırımoğlu'na, müziği Cem İdiz'e ait eserde, Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllübilal, Gürderesabri Özmener, Murat Gökçe, Ahmet Burak başlıca rolleri paylaşıyor.

"Benim Tatlı Meleğim" adlı çocuk oyunu, 13 ve 15 Ocak'ta minik seyirciyle buluşacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Yanık" adlı oyun, hafta süresince izlenebilecek.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in çevirdiği, Jason Hale'nin yönettiği "Sırça Kümes", bugün, yarın, 14 ve 15 Ocak'ta temsil verecek. Büyük buhran döneminde Amerika'da geçen oyunda, 1937'de St. Lois'de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılıyor. Dekoru İnci Kangal, ışığı Yakup Çartık'a ait oyunda Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç, Gülin Ersoy rol alıyor.

"Soğuk Bir Berlin Gecesi" oyunu, 17 ve 18 Ocak'ta seyirciyle buluşacak. Barış Eren'in yazıp yönettiği yapıtın dekor tasarımı Sinan Yardımedici'ye, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık'ın rol aldığı yapıt, Avrupa'nın ortasında uygar bir kentte yabancı durumuna düşürülen, dışlanan ve ötekileştirilen Tarık'ın dramını işliyor.

Küçük Tiyatro: Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere'in "George Dandin" oyunu, hafta süresince izlenebilecek. Çevirisini Sema Kuray'ın yaptığı eser, konuk yönetmen Philip Boulay tarafından sahneye konulacak. Dekor ve kostüm tasarımını Jean-Guy Lecat'ın hazırladığı yapıtın ışık düzeni Ahmet Karademir'e ait. Yaşlı ve zengin bir köylü olan George Dandin ile aile baskısı sonucu evlenen genç ve soylu Angelique arasında baş gösteren aşk ve kıskançlık çatışmasının konu edildiği komedide, Bülent Çiftçi, Zeynep Yasa, Serpil Gül, Cebrail Esen, Meliha Savaş, Gürkan Görbil ile Hüseyin Baylan rol alıyor

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 15 Ocak'ta izlenebilir.

Akün Sahnesi: Nihat Asyalı'nın "Rab Şeytana Dedi Ki" adlı eseri, bugün, yarın, 14 ve 15 Ocak'ta sahne alacak. Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunun dekorlarını Güven Öktem, kostümlerini Esra Selah, ışık düzenlemesini ise Zeynel Işık yaptı. Buğra Koçtepe, Sinan Pekinton, Durukan Ordu, Fatma Öney, Serhat Elifer, Dilber Evrim Alev Bağcı, Gülden Çelen, Hakan Töngülüs, Nurcihan Ergün, Ozan Hikmet Özcan, Özlem Sayın, Perran Vurdum, Alican Güçoğlu'nun başlıca rolleri paylaştığı oyunda, orkestrada Ayşe Gülüm Sürmen, Fethi Güçer, Zafer Gerdanlı, Gökhan Över yer alıyor.

Nihat Asyalı'nın düzenlediği, Rüştü Asyalı'nın yönettiği 2 perdelik 'Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo adlı sunum, 17 ve 18 Ocak'ta temsil verecek. Müziği Cem İdiz'e ait sunumda, dekoru Hakan Dündar hazırladı. Işık tasarımını Ersen Tunççekiç'in üstlendiği sunumda Füruzan Tercan dramaturg, Berin Ötenel yönetmen yardımcısı, Batuhan Yalçın da reji asistanı olarak görev yaptı.

Altındağ Tiyatrosu: "Haydi Karına Koş" adlı oyun, bugün, yarın ve 14 Ocak'ta görülebilir. Ray Cooney'nin kaleme aldığı, Ali Hürol'ün yönettiği eser, John adlı çapkın erkeğin birbirinden habersiz eşleri Barbra ve Mary arasındaki koşuşturmasını ve beraberinde yaşanan komik olayları işliyor.

Çocuk oyunu "Boğaç Han", 15 Ocak'ta minik seyirciyle olacak.

Kerim Tinçurin'in yazdığı, Raşid Zagidullin'in yönettiği "Sönmüş Yıldızlar" isimli eser, 17 ve 18 Ocak'ta seyredilebilir.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller'in yazdığı, Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Orkestra" adlı yapıt hafta boyunca seyircinin karşısına çıkacak. Dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Hale Eren'e, ışığı Önder Arık'a ait eserde, Zeynep Hürol, Funda Gökgücü, Özlem Gür, Miraç Eronat, Aysın Işımer, Şeyda Akova Balcıoğlu, Mehmet Gökçer, Okay İrkören başlıca rolleri paylaşıyor.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", 13, 15 ve 17 Ocak'ta sahnelenecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i, Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

Oda Tiyatrosu "Kontrabas" adlı yapıt, bugün, yarın ve 14 Ocak'ta izlenebilir.

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı oyun, 17 ve 18 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: Osmanlı Sarayı'ndaki harem yaşantısıyla Kösem Sultan'ın entrikalarını konu alan "Harem" adlı bale eseri, 12 Ocak'ta sahnelenecek. Osmanlı usul müziği eşliğinde sahneye gelen eserin reji ve koreografisini Merih Çimenciler üstleniyor.

Şehrazat'ın hayatta kalabilmek için 1001 gece anlattığı masallardan "Ali Baba ve Kırk Haramiler" operası, 14 Ocak'ta temsil verecek. Eser, 18 Ocak'ta sezonun son temsiliyle seyircinin karşısında olacak. Eserde, karısı Ayşe, oğlu Abdullah ve kölesi Nurcihan ile yoksul bir hayat süren Ali Baba'nın, Kırk Haramiler'in mağarasının sırrını öğrendikten sonra yaşadıkları konu ediliyor.

"Gecenin Rengi" adlı modern dans gösterisi 16 Ocak'ta izlenebilir.

Operet Sahnesi: Taner Demir'in orkestrayı yöneteceği, klarnet sanatçısı Ferhat Göksel, kontrabas sanatçısı Özgür Uluçınar, başkemancı Seda Ölmeztürk'ün sahne alacağı, Puccini, Bottesini, Grieg, Sibelius'un eserlerinden oluşan Başkent Oda Orkestrası'nın konseri 15 Ocak'ta izlenebilir.

Soprano Esra Akcan'a piyanist Aylin Özuğur'un eşlik edeceği Mozart, Liszt, Rossini, Strauss'un eserlerinden oluşan Lied Akşamı 17 Ocak Salı günü seyirciyle buluşacak.

-Konser-

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 19 ve 20 Ocak'taki konserinde keman sanatçısı Mikhael Simonyan'a eşlik edecek. Marek Pijarowski'nin şefliğindeki orkestra, Antonin Dvorak'ın "Vanda Üvertürü Op.25", Samuel Barber'in "Keman Konçertosu Op.14", Sergey Rahmaninof'un "Senfonik Danslar Op. 45" adlı eserleri yorumlanacak.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Antonin Dvorak Samuel Barber Hakan Dündar Cem İdiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title