Haberler

BAL-GÖÇ Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu mezarı başında anıldı

Güncelleme:

GÖÇ Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu mezarı başında anıldıBURSA Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu başkanı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı ve Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Mümin Gençoğlu, vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı.

BAL-GÖÇ Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu mezarı başında anıldı

BURSA Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu başkanı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı ve Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Mümin Gençoğlu, vefatının 29'uncu yılında kabri başında anıldı.

Geçirdiği trafik kazası neticesinde 1993 yılında hayatını kaybeden eski milletvekili, Balkan göçmenlerinin sesi Mümin Gençoğlu, kabri başında dualarla anıldı. Emir Sultan Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine pandemiden dolayı katılamayan Konfederasyon Şeref Başkanı Turhan Gençoğlu yaptığı açıklamada, "Aramızdan 29 sene evvel ayrılan kurucumuz, babamız rahmetli Mümin Gençoğlu'nun bu seneki anma törenini pandemi sebebiyle sevenlerine haber vermeme ve aile olarak katılmama kararı aldık. Yalnızca BAL-GÖÇ, BGF, BTRK, Şube ve Yöre dernekleri yönetim kurullarındaki arkadaşlar aralarında bir anma düzenleyeceklerini belirttiler. Ben katılanlara ailem ve camiamız adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Babamız, Mümin Aga'nız kabrinde huzur içinde dinlensin. Ruhu şad, cennet mekanı olsun" ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Gökhan Sözüçetin, "Mümin Gençoğlu, hayata gözlerini açtığı Kırcaali şehrinin Yiğitler Köyü'nün ismi gibi yiğit bir insandı. Balkanlardan büyük asimilasyon ve soykırımı maruz kalan insanlarımızın, temsilcisiydi. Balkanların ve Türkiye'nin simge ismiydi. Bundan 29 yıl önce cenaze töreninde Bursa ona vefasını göstermek için yarıştı", camiamız onu unutmadı ve hiçbir zamanda unutmayacak dedi.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı Kader Özlem de Mümin Gençoğlu'nun Balkanlar'da acı çeken insanların sesi olduğuna vurgu yaptı. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu ise, Balkanları'n sesinin Bursa'dan dünyaya duyurulmaya Mümin Gençoğlu sayesinde başlandığını ifade ederek, "Şu an Türkiye'nin 50 şehrinde, 300 dernek, 12 federasyonla tüm camiamıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bunun önderi rahmetli Mümin Gençoğlu'nu Bursa'da olduğu gibi bütün şehirlerimizde anıyoruz" diye konuştu.

Törende kısa bir konuşma yapan eski bakanlardan Faruk Çelik de, "Bizim o dönemki ilişkilerimizde pek anlam veremediğimiz, ama zamanla devlette görev almaya başladığımızda çok önemli görevler yaptığını idrak ettiğimiz Mümin ağabeyimizin vermiş olduğu mücadele aslında bizim için de rehber görevi teşkil etti. O sayede oradan aldığımız hatıralar, dramatik hadiselerin bizde bıraktığı izler neticesinde daha sonra devlette görev almak kısmet olunca ilk hedefimiz Balkanlardaki soydaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek bilinci ile hareket ettik" ifadelerini kullandı.

Tören Kur'an-ı kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mümin Gençoğlu Meclis Başkanı Bursa Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title