Haberler

Bakan Güneş'in Samsun Gezisi

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türk Güvenlik Teşkilatlarının, Dünyanın Gelişmiş Ülkelerinin Teşkilatlarından Çok Daha Üstün ve İleri Konumda Olduğunu Belirtti.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türk güvenlik teşkilatlarının, dünyanın gelişmiş ülkelerinin teşkilatlarından çok daha üstün ve ileri konumda olduğunu belirtti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere, tamamı Samsun Valiliği İl Özel İdaresi katkılarıyla 650 bin 339 YTL'ye alınan 23 aracın anahtar teslim ve hizmete başlatma törenine katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, güvenlik hizmetinin toplum hayatında eğitim, sağlık, adalet gibi asla vazgeçilemeyecek bir öneme sahip olduğunu söyledi. Devletin en asli fonksiyonlarından birinin güvenlik hizmetinin ifası olduğunu dile getiren Bakan Güneş, "Güvenlik teşkilatlarımız vatandaşlarımızın can ve mal

güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Toplumumuzda huzur ve güven ortamı tesis etmek için görev yapar. Devletimiz güvenlik teşkilatlarıyla bu hayati derecede önemli olan hizmeti en iyi şekilde yerine getirmektedir. Amacımız, sokaklarımızı, yerleşim birimlerimizi güvenilir ve yaşanılabilir şekle sokmaktır. Gecenin veya günün herhangi bir vaktinde vatandaşımızın hiçbir endişe duymadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin etmeliyiz" dedi.

Güvenlik hizmeti verilirken, güvenlik güçlerinin de ihtiyaçları bulunduğuna, bakanlık olarak emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatlarını en modern araç ve gereçlerle donatmak, bu teşkilatları nicelik ve nitelik bakımından yeterli hale getirmek için çalıştıklarına dikkat çeken Bakan Güneş, "Teşkilatlarımızı, çağın gerektirdiği her türlü imkan ve kabiliyetlerle donatmak vazgeçilmez hedefimizdir. Bu amaçla yapılan çalışmalar son yıllarda teşkilatlarımızı övünülecek noktaya getirmiştir. Teşkilatımız,

dünyanın gelişmiş ülkelerinin teşkilatlarından çok daha üstün ve ileri konumdadır. Vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmak, can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve güven ortamını devam ettirebilmek için elimizden gelen gayretin daha fazlasını göstermeliyiz. Bunları yaparken, hem genel hem yerel bütçelerden yararlanıyoruz. Yerelin fevkalade övünülecek katkıları olmaya başlamıştır. Güvenlik için Samsun İl Özel İdaresi'nden önemli bir kaynak aktarılmıştır. Bu gayretlerden dolayı il yetkililerine teşekkür

ediyorum" diye konuştu.

Törende Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da Türk polisinin, olayları çözme ve sonuçlandırmada dünya polisinden daha başarılı olduğunu dile getirdi. İnterpol kayıtlarına göre yüzde 62'ye varan başarıya sahip olan Türk polisinin bu alanda Almanya, Avusturya, Kanada gibi çok gelişmiş ülkelerden önde olduğunu açıklayan Köksal, "Yani biz olayları çözmek ve sonuçlandırmakta pek çok Avrupa ülkesinin önündeyiz. Bu bizim övünülecek başarımız. Diğer yandan özellikle uyuşturucu madde yakalama konusunda da

başarılıyız. Bir yılda yakaladığımız uyuşturucu miktarı bütün Avrupa ülkelerinde yakalananlardan daha fazla" şeklinde konuştu.

Son yıllarda güvenliğin başka konseptinin ele alınmaya başlandığını, suçluyu yakalamak yerine suçu engellemeye yönelindiğini hatırlatan Köksal, şu bilgileri verdi:

"Suçu engellemenin maliyeti yakalamaktan daha az. Bu sebeple özellikle gasp, hırsızlık, yankesicilik gibi suçları önleyecek yeni bir proje uygulamaya koyduk. İllerimiz bunun altyapısını hazırlamış durumda. Yarın da (31 Mayıs) İstanbul'da bakanımızın startıyla resmi uygulamaya başlayacağız. Projenin özünde karakol ve kadrolardaki polisleri dışarıya çıkararak vatandaşlarımız ve polisin daha çok iç içe olmasını sağlamak vardır. Samsun'daki modernleşme çalışması da fevkalade güzel. Sivil ve yıldırım

ekiplerimiz modernleşmeyle daha rahat nefes alacak ve suç ve suçluyla mücadele edebilecek. Vatandaşımızın huzuru ve güveni için önemli atılımlar yapılacaktır."

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, İl Özel İdaresi tarafından güvenlik için 1.5 milyon YTL ayrıldığını, bu paranın 650 bin 339 YTL'si ile 23 aracın alındığını, kalan miktarla MOBESE (Mobil Güvenlik Sistemi) uygulamasına geçilerek, suçun teknolojik destek verilerek önleneceğini ifade etti. Güzeloğlu, Samsun'da toplum destekli polis uygulamasını yaygınlaştırmak, halkın desteğiyle suçların önüne geçmek için desteğin süreceğini dile getirdi. Güzeloğlu, alınan araçlar sayesinde polisin kendisinden

beklenen hizmeti daha güzel yerine getireceğini sözlerine ekledi.

Samsun'da güvenliğin üst düzeye taşınacağını açıklayan Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'a, konuşmaların ardından 23 aracın anahtarları Bakan Güneş tarafından teslim edildi. Bakan Güneş daha sonra Samsun'da seçimlerle ilgili güvenlik toplantısına katılan bölgenin il valileriyle birlikte açılış kurdelesini kesip araçların geçişini izledi.

(AG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title