Haberler

Bahçe ve süs hayvanları ulusal organizasyonla görücüye çıktı

Güncelleme:

Bahçe ve süs hayvanları ulusal organizasyonla görücüye çıktıAFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar budan Termal Otel'de 81 ilden 1600'ün üzerinde farklı ırklarda süs tavuğu, güvercin, kaz, ördek ve tavşanın katıldığı 5.

Bahçe ve süs hayvanları ulusal organizasyonla görücüye çıktı

AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar budan Termal Otel'de 81 ilden 1600'ün üzerinde farklı ırklarda süs tavuğu, güvercin, kaz, ördek ve tavşanın katıldığı 5. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisinde yurt dışından 16 kişilik hakem heyeti tarafından süs hayvanlarına puanları verildi.

81 kentten bin 600'ün üzerindeki farklı ırklarda süs tavuğu, güvercin, kaz, ördek ve tavşanın katıldığı 5. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması Afyonkarahisar'da başladı. Yarışmada bir birinden güzel hayvanlar ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Afyonkarahisar'da bir termal otelde düzenlenen yarışmada, 81 ilden gelen bin 600'ün üzerinde farklı ırklarda süs tavuğu, güvercin, kaz, ördek ve tavşan, yurt dışından gelen hakemlerce değerlendiriliyor. Yarışmalarda yurtdışından gelen 16 hakem yarışmada havanların göz rengi, duru, tüylerinin parlaklığı, ırk özellikleri gibi kriterlerle değerlendirme yapıyor.

Yalova'dan ördek ve kazlarla yarışmaya katılan Hamza Çalışkan, "12 yıldır hobi kazları ve ördekleri bakıyorum. Uzun yıllar bakmama rağmen hiçbir ulusal yarışmaya katılmamıştım. Bu yıl ilk defa katılmak nasip oldu, 3 hayvanla katıldık 20 kaz 10 ördek. 30 hayvanın hiç biri de diskalifiye olmadı. Tüm hayvanlarımız iyi puanlar aldı. Ayrıca salonda bin 600 hayvan içerisinde şampiyon erkek kazımız çıktı, 97 tam puanla salon şampiyonu seçildi. Ayrıca dişilerde Türkiye şampiyonu dişi oldu. 4 kaz koleksiyon seçildi, koleksiyon ödülü aldı" dedi.

"Bahçem olmadığı için evimde bakıyorum"

Antalya'dan gelen 19 yaşındaki Hakem Asistanı Furkan Bakır, "Buraya hakem asistanı görevini üstlenmek için geldim ve aynı zamanda da 2 tane hayvan getirdim. İkisi de 93 yani çok iyi alarak beni gururlandırdı, onurlandırdı. Bahçem olmadığı için evimde bakıyorum" dedi.

"1 yıl boyunda bu yarışmaya hazırlanıyorlar"

Antalya Süs Tavukları Dernek Başkanı Murat Öztürk yarışmacıların 1 yıl boyunca bu yarışmaya hazırlandıklarını belirterek şunları söyledi:

"Yılda bir defa düzenlemiş olduğumuz bahçe ve süs hayvanlarını kapsayan bir yarışma. Bu yarışmada hayvanlar ırk standartlarına göre yurt dışından gelen hakemler tarafından değerlendiriliyor. İbiği, göz rengi, ayak rengi, paçaları, kanatları, duşu gibi bir takım kriterlerle değerlendiriliyor. Bu kriterlerle taşıdığı vasıflara karşılık bir puan alıyor. Bu puanla da hayvanlar şampiyon oluyorlar, onur ödülü alıyorlar, yetiştiriciler 1 yıl boyunca çıkarttıkları civcivleri bu güne hazırlıyorlar. Aslında bütün hevesimiz, bütün heyecanımız bugün burada olmak, bu güzel yarışmaya katılmış olmak."

Yarışmanın yarında halka açık olarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hamza Çalışkan Yalova Bahçe Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title