Haberler

Azerbaycan Milletvekili Paşeyava, Suudi Gazetecinin Öldürülmesini Değerlendirdi: "Adaletin...

Azerbaycan Milletvekili Paşeyava, Suudi gazetecinin öldürülmesini değerlendirdi: "Adaletin tamamıyla ortaya çıkacağına ben inanıyorum" Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva: "Meslektaşlarımızla ilgili kötü şeylerin aleyhindeyiz" "İki devletimizin kalkınması için büyük bir projemiz dosta...

Azerbaycan Milletvekili Paşeyava, Suudi gazetecinin öldürülmesini değerlendirdi: "Adaletin tamamıyla ortaya çıkacağına ben inanıyorum"

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva:

"Meslektaşlarımızla ilgili kötü şeylerin aleyhindeyiz"

"İki devletimizin kalkınması için büyük bir projemiz dosta düşmana mesaj olan bir proje idi"

TOKAT - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'da gazeteci Cemal Kaışıkcı'nın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak "Meslektaşlarımızla ilgili kötü şeylerin aleyhindeyiz" dedi.

Tokat'ta kardeş Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl anısı temasıyla düzenlenen kitap fuarına katılmak üzere kente gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'yı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu makamında kabul etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Paşayeva, Türkiye'de Şırnak ile Tunceli dışında görmediği il kalmadığını kaydetti. Star rafineri ile Azerbaycan ile Türkiye'nin dünyaya bir mesaj verdiğinin altını çizen Paşayeva, "Azerbaycan'ın Azerbaycan dışındaki en büyük sermayesi o sermayenin Türkiye'ye koyulması 6.3 milyar dolar bir yatırım 10 milyara dolara kadar yakın aylarda devam edecek. Bu sermayenin Türkiye'ye yatırması bir mesajdı, Azerbaycan'ın Türkiye'ye verdiği önem değer. Burası kardeş devletimiz bizim öncülüğümüz Türkiye. Türkiye'nin güçlenmesi Cumhurbaşkanımızda söyledi 'bizim gücümüzdür' O yüzden Türkiye'nin güçlenmesi ile ilgili iki devletimizi birliğimizi güçlendiren projeler bundan sonra devamlı olacaktır. İki devletimizin kalkınması için büyük bir projemiz dosta düşmana mesaj olan bir proje idi. O nedenle bu dönemde kardeşliğimizin ne kadar güçlendiğini bir daha bütün dünyaya gösteren dönemde Tokat'ta buluşmak daha da güzel. İnşallah gençlerimizde bu duygu düşünceyi taşır. Çünkü bizi güçlendiren tek ley birliğimiz. Birbirimizde daha çok sahip çıkacağız, bir birimizi daha da güçlendireceğiz. Çünkü Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın gücü, Azerbaycan gücü Türkiye'nin gücü. Bizim birlik gücümüz kardeş devletlerimizin ve toplumlarımızın gücü demektir" dedi.

Başkan Eroğlu'nu Azerbaycan'a davet eden Paşayeva, Azerbaycan Karabağ adına dosta düşmana mesaj olması için Tokat'ta bir parkın açılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Eroğlu ise Azerbaycan'a verdikleri öneme binaen kitap fuarında Azerbaycan'ı tema yaptıklarını kaydetti. Başkan Eroğlu, Paşayeva'nın Tokat'ta Karabağ adına bir park oluşturulması teklifini sıcak karşıladıklarını ifade ederek, "Bu milliyetçi söylemleriniz için ülkeyi seven birisi olarak ülkemizle ilgili temennilerinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hep deriz ya 'iki devlet bir millet' gerçekten de öyle. Biz aynı soydan gelen ama iki ayrı devlet olan fakat millet şuurunu hep içinde hisseden hemen yanı başımızda bizlere bir şey olsa sizler etkilenirsiniz, sizlere bir şey olsa bizler etkileriniz. Adeta bir vücudun azaları gibiyiz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Paşayeva Başkan Eroğlu'na sadece Karabağ'da yetişen Harı Bülbül çiçeği motifinin yer aldığı kravat hediye ederken Başkan Eroğlu'da Paşayeva'ya Tokat'ın sembolü olan ak zambak çiçeği ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.

"Meslektaşlarımızla ilgili kötü şeylerin aleyhindeyiz"

Başkan Eroğlu'nu ziyaret sonrasında Paşayeva, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'da öldürülmesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hiçbir gazetecinin öldürülmesine taraf olmadıklarını ifade eden Paşayeva, "Bizim izlediğimiz kadarıyla Türk makamları bu konu ile ilgili ciddi bir araştırma yaptı. Dünya kamuoyunun gündeminde olan bir olaydı İnşallah bununla ilgili ciddi sonuçlar ortaya çıkar. Her şey tam olarak açıklanmadan bir şeyler zor ama dünyadaki herkesin tavrı tabi ki biz gazetecilerin, hiçbir gazetecinin öldürülmemesini istiyoruz. "Öldürülmesinden yanayız" kimse derse bu zaten insanlığın sonu olur. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye'de bu olayın açığa çıkması için tüm çalışmaların yapıldığını bu işin takip edildiğini görüyoruz. Ben çeşitli bölgelerde Irak savaşında, Afganistan'da gazetecilik yaptım. Bazen yanımızda gazeteci arkadaşlarımızın silahla vurulduğunu, öldürüldüğünü gördük. O nedenle meslektaşlarımızla ilgili kötü şeylerin aleyhindeyiz. Mesleğini yapan gazetecilerimizle ilgili böyle durumlar ortaya çıkınca herkes hangi din milletten olursa olsun bütün gazeteciler bunun aleyhinedir. İnşallah Türk makamları bu olayın sonunda kadar giderek gerçeklikler ortaya çıkar. Adaletin tamamıyla ortaya çıkacağına ben inanıyorum. Çünkü Türkiye devletinin bütün uluslararası camianın dikkatinde olduğu için değil sadece adaletin ortaya çıkması için elinden geleni yapacağına inanıyoruz"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milletvekili Azerbaycan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title