Haberler

Aydın: Aydın Belediyesi, Adü'nün İnşaat Halindeki Binalarını Mühürledi

Aydın Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesi içerisinde yer alan bazı inşaatları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Aydın Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesi içerisinde yer alan bazı inşaatları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Belediye tarafından mühürlenen binalar arasında Fen Edebiyat Fakültesi ek binası, Kütüphane, Rektörlük, Bilgi İşlem, Oditoryum ve Tıp Fakültesi inşaatlarının bir bölümü bulunuyor. Aydın Belediyesi yapılan işleme gerekçe olarak inşaatların bir bölümünün yapı ruhsatlarının sürelerinin dolduğunu, yapı kullanım izin belgesi olmadığını ve üçüncü derece SİT alanına bina yapılması olarak gösterdi. Bu binalardan halen kullanımda olan Rektörlük binası kullanımda olması nedeniyle mühürlenmedi.

Aydın Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugüne kadar ADÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'na 3 kez uyarı yapıldığı belirtilerek, 13 Ağustos 2003 tarihinde yapılan uyarıyla binaların ruhsatsız olduğu ve ivedi olarak ruhsat alınması gerektiğinin bildirildiği ve yazının 6 Nisan 2005 tarihinde yeniden gönderildiği ifade edildi. Bütün bu yazışmalara karşın ADÜ'nün ruhsat almak için herhangi bir girişimde bulunmaması üzerine belediyenin son olarak 20 Nisan 2006 tarihinde son bir uyarı yazısı gönderdiği açıklandı. Yapılan uyarılara rağmen herhangi bir gelişmenin olmaması üzerine söz konusu binaların, 26 Mayıs 2006 tarihinde Aydın Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendiği bildirildi. Bina girişlerine asılan mühürlerde ise, "Ruhsat ve ekleri alınmadan belediyeden ruhsatsız olarak 3. derece SİT alanında kaçak inşaat yapıldığından 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre inşaat mühürlenmiştir" ifadeleri yel aldı.

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampüs alanında şu an kullanımda olan birçok bina ile inşaatı davam eden binaların ruhsatsız olduğunun hatırlatılmasına rağmen üniversite tarafından herhangi bir girişimde bulunulmadığını söyledi. Ruhsat süresi dolan binaların mühürlenme işlemlerinin geçtiğimiz cuma günü başladığını belirten Ortekin, "ADÜ inşaatları tüm uyarılarımıza rağmen 2 yıldır ruhsatsız olarak devam etti. Bu süre içerisinde üniversiteye 3 kez uyarıda bulunduk. Ancak rektörlük tarafından inşaatlara ruhsat almak için belediyemize herhangi bir müracaatta bulunulmadı. Biz de yasal prosedürü uygulayarak binaları mühürlemek zorunda kaldık. Konut yaptırmak isteyen vatandaşlardan belediye olarak biz nasıl ruhsat talep ediyorsak, üniversite de bu kanuni görevini yerine getirmek zorundadır. Üniversite ben devlet kurumuyum, inşaatlara ruhsat almıyorum diyemez" dedi.

Mühürleme olayıyla ilgili ADÜ Rektörlüğü herhangi bir açıklama yapmazken, inşaatların ADÜ tarafından belediyenin Çevre ve Orman Bakanlığı'na şikayet edilmesi nedeniyle mühürlendiği iddia edildi.

Bilindiği gibi yaklaşık 10 yıldır Aydın Belediyesi ile ADÜ arasında, belediyenin çöp depolama alanının kampüs alanı içerisinde yer alması nedeniyle tartışma yaşanıyordu. Rektörlüğün geçtiğimiz günlerde Aydın Belediyesi'ni, çöpleri üniversite kampüs alanında depoladığı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na şikayet ettiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title